Kommunikationsforum

Kom ind i kommunikations-kampen, DBU

DBU står lige nu med et historisk valg. Vil organisationen fremover kendes som det sorte censur-DBU? Eller som de gode historiers DBU? Mens DBU overvejer dette utroligt svære valg, kommer lige syv gratis råd til, hvordan fodboldspillerne skal opføre sig på de sociale medier, hvis de ellers fik lov.
af Lars Damgaard Nielsen
Det er kommet frem, at de danske fodboldspillere ikke må skrive en statusopdatering på Twitter eller Facebook under EM i Ukraine og Polen til sommer.
 
Det er en skam for de mere end 20.000 fans, der følger målmand Thomas Sørensen, og de næsten 50.000 som læser, hvad Nicklas Bendtner skriver på Twitter.
 
Det danske landshold lever ikke kun af gode resultater. Det lever også af at kommunikere holdets historie til omverdenen. Og en måde at kommunikere på i det årtusinde, vi nu befinder os i, er med sociale medier.
 
Var DBU et savværk, var et forbud smart. Her kan du nemlig komme til skade, når du står med hovedet nede i telefonen og Twitter, og virksomheden lever ikke af, at medarbejderen har fans – og et godt forhold til dem.
 
De sociale medier gør det muligt for os danskere, som elsker fodbold, at komme tættere på spillerne og lære noget om dem som mennesker. For eksempel vidste jeg ikke, at Thomas Sørensen var vild med Alphabeat og Linkin Park. Det ved jeg nu.
 
 
Og fedt Thomas Sørensen lytter til et band fra min hjemby, Silkeborg. Nu holder jeg endnu mere med manden.
 
Men sådan en følelse må jeg ikke få under EM. For der kan han ikke skrive, hvilken musik han lytter til, eller hvordan udsigten er fra hotelværelset. Her er det for eksempel udsigten fra hans seneste rejse i Danmark:
 
 
Andre store sportsorganisationer kan finde ud af det her. Selv den Den Internationale Olympiske Komite (IOC) har lavet et sæt guidelines.
 
IOC's retningslinjer er stramme. Men det er tilladt at tweete, blogge og facebooke fra OL. Og det, som deres guidelines tager stilling til, er sikkerhed, kommercielle rettigheder og privatliv.
 
Gratis hjælp til DBU
Jeg hjælper gerne DBU til at lave et par retningslinjer, så spillerne kan få lov til at skrive på Facebook, Twitter og andre sociale medier.
 
1. Du må godt vise billeder af din mad, dit hotel og træningsanlægget
2. Du må godt fortælle, hvilken bog du læser, og hvilket spil du spiller på Playstation eller smartphone
3. Du må godt fortælle, hvor meget du glæder dig til en kamp, eller hvor glad du er for en sejr
4. Du må ikke skrive om skader
5. Du må ikke svine modstanderen til
6. Du må ikke svare på spørgsmål fra journalister
7. Du må ikke reklamere for andet end Danske Bank.
 
Så svært er det ikke. Og lige nu taber I masser af goodwill hos danskerne, fordi vi kun hører om censur hos det danske landshold.
 
Kom nu ind i kampen, DBU.
 
---
 
Dette debatindlæg er oprindeligt offentliggjort på dr.dk den 24. april 2012.
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også