Kommunikationsforum

Bolden triller bedst på Twitter

Landsholdet har fået forbud mod at tweete og Danmark skraber bunden over lande, der er aktive på sociale medier under EM. Men der er nogle fodbold-entusiaster derude, der gerne deler ud af deres viden. Især på Twitter. Vi har søgt Twitter tynd og skrevet en guide til, hvem du skal følge for at holde dig opdateret med de hotteste EM-nyheder.
Twitter-fuglen er taget til fodbold i Ukraine og Polen i disse dage, hvor samtlige sportsinteresserede skriver om Euro 2012
 
DBU har taget en beslutning om, at de danske landsholdspillere ikke må kommunikere via sociale medier under EM. Kommunikationen med landsholdet er altså begrænset til officielle pressearrangementer og på sponsorernes hjemmesider. Spanien gjorde det samme, men ophævede forbuddet igen. Formentlig fordi kommunikationen fra spillerne hitter i lande som England, Tyskland og Frankrig.
 
Twitter-profil kun om EM
 
Heldigvis er der mange andre fodboldnørder, der gerne deler ud af deres viden, lige fra professionelle sportssider til journalister, der er til stede i Ukraine, til tidligere danske landsholdsspillere og sågar Nik & Jay. Vi giver jer her listen over fodbold-folk at følge på Twitter. Plus en lille portion gode blogs, apps, sider og billeder, der gør EM meget sjovere.
 
Journalisterne
@Zonal_marking – Michael Cox er passioneret fodboldjournalist og skriver freelance for The Guardian og ESPN. Han er aktiv på Twitter med EM-kommentarer, taktik og strategi. Se også hans hjemmeside her, hvor han går endnu mere i dybden med analyser, grafer, artikler og nyheder.
@Essendrup – sportsjournalist fra DR, Ulla Essendrup, rapporterer live fra Polen og Ukraine. Tweeter især om stemningen i campen og mellem kampene. 
@Tofttv2sporten – sportskommentator Flemming Toft er klar med kommentarer, fun og fakta på sin Twitter-profil.
@JimmyBoejgaard – sportsjournalist på TV 2. Opdaterer løbende resultater fra kampene.
@UEFAcomTomK – Tom Kell er journalist hos UEFA. Han tweeter om EM flere gange i timen.
@JamesHorncastle – europæisk fodboldjournalist. Ved meget om italiensk fodbold.
 
Hvilken fryd
 
Sportssiderne
@Euro2012stream – den eksklusive Twitter-profil kun om Euro 2012. Den er et must for EM-fans.
@eb_fodbold – Ekstra Bladet tweeter selvfølgelig om EM, og de tweeter meget.
@UEFAEuro2012FC – UEFA tweeter ikke så meget, men har mange followers, man kan gå på jagt i blandt og se, om der skulle være andre tweetende EM-fans.
@FIFA.com – tweeter flere gange i timen, når EM-kampene afvikles. Derfor en god måde at følge med, hvis man ikke kan være ved skærmen.
@emfodbold – tweeter om alt der har med EM at gøre. Se også bloggen EMFODBOLD.dk, hvor der især fokuseres på sociale medier under EM, og hvor der skrives gode blogindlæg om de seneste nyheder. 
@ONSIDEdk – et must for alle, der vil have EM-nyheder, gætte med om kampenes resultater, opstillinger og meget andet.
@EMpoliti – det danske politi er til stede i Ukraine og opdaterer kontinuerligt om situationen dernede og stemningen i campen.
 
Kongemetaforen levede højt efter sejren over Holland
 
Specialisterne
@TSorensen1 – Thomas Sørensen er aktiv og tweetede flere gange under sejrskampen mod Holland.
@Christiano – Christiano Ronaldo, anfører for det portugisiske hold, har denne uge tweetet med billeder af træningen op til kampen mod Danmark.
@SeppBlatter – præsidenten for verdensfodboldforbundet FIFA, Joseph S. Blatter, opdaterer om alt, hvad der sker i fodboldverdenen.
@Pschmeichel1 – Peter Schmeichel tweeter masser af god viden om hold og spillere.
@WayneRooney – bare fordi han er sej.
@jonawils – Jonathan Wilson er forfatter og skriver om fodbold. Står bag ”Inverting the Pyramid”. Han tweeter varieret information om EM.
 
Fodboldentusiasterne
@ahboye – Asger Hedegaard Boya fra Århus er på pletten til alle kampene i Ukraine/Polen og han har meget at sige.
@FODBOLDBROK – er god og passioneret fodboldhumor. Der bliver lagt op til diskussion om spillere, trænere og hold. 
@MonicaCPH – Monica er ivrig fodboldfan og tweeter selvfølgelig om EM.
@Nikandjay – ikke fordi Nik & Jay tweeter ret meget om EM, men de fortjener vel en plads på baggrund af EM-sangen. Om ikke andet kan man lære nogle udråbsord til kampene, som Word! Yea! Tight!
 
Mon ikke de tilstedeværende danskere tilgav ukrainerne ret hurtigt og fik købt nogle omgange?
 
Sponsorerne
@CarlsbergGroup – Carlsberg sponsorerer EM og bruger 20 pct. af EM-budgettet på sociale medier. Der er derfor høj EM-aktivitet på deres Twitter-profil. Se også hjemmesiden her og følg dem på Facebook, hvor der er løbende EM-konkurrencer.
@danskebank – Dansk Bank, eller Danske Opbakning, er brændende varme med EM-informationer på Twitter og på Facebook. Danske Bank arrangerer også live-kampe i hyggelige omgivelser.
 
God hoverende humor med Photoshop
 
Gode EM-hashtags
#emdk
#euro2012
#DBU
#fodbold
#em
 
Andre EM-godter
Ud over Twitter er det værd at besøge danskfodbold.com, der er DBUs officielle statistikere. Bloggen Euro-2012-blog.com skriver små referater af kampene og linker til andre nyhedssider for mere information. Besøg ESPNFC for masser af daglige nyheder og overskrifter fra EM – her er også UEFA’s hjemmeside god. Skal EM følges på telefonen, er der masser af EM-apps i App Store. Kan man bare ikke få nok fodbold, og halvlegen virker som en evighed, så gå på YouTube og se 101greatgoals. Coca-Cola er officielle sponsorer og har også lavet en masse sjove EM-stemningsfilm på YouTube. Samtidig kan man fejre EM sammen med Coca-Cola via Cokestadium på Facebook.
 
Coca-Cola med EM-video
 
Mere sjov
 
Irma-bestyreren i Rantzausgade, Nørrebro, er blevet verdensberømt for dette skilt
 
Fordi det bare altid er sjovt at gøre grin med pretty boy Ronaldo
 
Tulipadder…
 
Den var vist offside
 
Ekstra Bladet kunne heller ikke dy sig for kongemetaforen
 
Ta’ den, Angela
 
Sed os flere på webmaster@kforum.dk
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også