Kommunikationsforum

Få mere med hjem i posen end røgede sild

Der er dømt høj bølgegang, når Danmarks politiske elite i denne uge sætter kurs mod Bornholm til fire dages folkemøde. Nok skal man passe på med at udpege eliten, men når samtlige ministre inklusiv statsministeren, 135 medlemmer af Folketinget, halvdelen af de danske Europaparlamentarikere og Klimakommissæren deltager, er der tale om personer fra magtens absolutte centrum. Derfor er det også for ærgerligt, hvis du ikke rigtig får noget ud af det. Her er fem enkle regler at leve dit folkemødeliv efter.
Selv om Folkemødet - trods navnet - måske er gået hen over hovedet på mange danskere, har interesseorganisationer, virksomheder, PR-konsulenter og lobbyister for længst lugtet, at vejen til beslutningstagerne er kortere fire dage om året. Op mod 15.000 professionelle netværkere og mere end almindeligt politisk interesserede danskere forventes at gøre politikerne følgeskab på Solskinsøen. Foruden de 332 akkrediterede journalister.
 
I Folkemødets fire dage skal du turde gribe chancen for at få en snak med en samarbejdspartner, politiker eller vigtig kunde, som du ellers ikke har kunnet få i tale – og som lige pludselig står på pladsen foran dig. Hæng ikke kun ud med vennerne. Foto: Folkemødet på Facebook
 
Fem leveregler der sikrer dig det optimale udbytte
Hvordan får du så mest muligt ud af Folkemødet og sikrer, at du kommer hjem med mere end vakuumpakkede, røgede sild i muleposen? Altså hvis du nu ikke lige er inviteret til at deltage i en rundbordssamtale med Bo og Martin Lidegaard eller har fast plads i pressepanelet? Et par simple leveregler kan bane vejen for dén nye indsigt, relation eller omtale, der gør hele turen værd.
 
Leveregel #1: Læg et program for, hvad du skal høre og hvem, du håber at få i tale, inden du ankommer til Bornholm. På Folkemødets hjemmeside kan du både søge på emner, navne og organisationer blandt de 1.294 registrerede arrangementer. Sørg desuden for, at du har styr på dine vigtigste budskaber – om dig selv, om virksomheden og om de konkrete emner, du gerne vil have andre til at gøre noget ved.
 
Pia K tager til Folkemødet i sneakers. Det kan du også gøre: Knap skjorten op og efterlad PowerPoint-præsentationen derhjemme. Folkemødet er meningernes markedsplads – og mødelokalets formalia er en by i Rusland. Foto: Folkemødet på Facebook
 
Leveregel #2: Vær parat til at droppe dit program, i det øjeblik du sætter fødderne på den bornholmske klippegrund. Grib i stedet chancen for at få en snak med en samarbejdspartner, politiker eller vigtig kunde, som du ellers ikke har kunnet få i tale – og som lige pludselig står på pladsen foran dig. Du har jo allerede forberedt dine budskaber, så det er bare at præsentere dem.
 
Leveregel #3: Knap skjorten op, og efterlad PowerPoint-præsentationen. Folkemødet er meningernes markedsplads – og mødelokalets formalia er en by i Rusland. Opsøg de arrangementer, hvor arrangørerne gør en indsats for at tale til og inddrage deltagerne. Det er hér, du har mulighed for at sætte netop din sag, holdning og budskaber på dagsordenen blandt en større kreds af interessenter.
 
Leveregel #4: Udnyt, at det virtuelle LinkedIn-netværk bliver levendegjort i fire dage. Lav kaffeaftaler med så mange som muligt, mens du og de er samlet på Bornholm – især med alle dem, du ikke når at mødes med, når den almindelige dagligdags trummerum sprænger kalenderen.
 
Leveregel #5: Slap af, og nyd det cirkus, som Folkemødet også er. Hvis du er heldig, så fanger du en gratis koncert med den næste vinder af P3-Prisen.
 
Hvis du overholder de fem leveregler, går det ikke helt galt i Allinge. Og den røgede sild kan du bestille på nettet og få leveret i hele landet. Vakuumpakket forstås.
 
Husk også at slappe af og nyde det cirkus, som Folkemødet også er. Vær villig til at droppe dit ellers nøje planlagte program, så du kan være spontan, hvis der sker noget fedt. Måske fanger du så en gratis koncert med den næste vinder af P3-Prisen eller møder en rigtig god forbindelse, mens du sidder og hviler benene. Foto: Folkemødet på Facebook
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også