Kommunikationsforum

Must-sees på Folkemødet

Folkemødet 2014 er over os. Vi har bedt journalister, politikere, kommunikationsfolk og meningsdannere om at give deres bud på de ultimative must-sees på Folkemødet. Få blandt andet gode råd fra Frej Elbæk, eller læs, hvor du kan møde Pia Allerslev, Tue Blædel og Ida Auken.
Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune. Deltager i arrangementer for blandt andre Ungdommens Røde Kors, elbæk strategi & kommunikation og SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
 
 
"Jeg har altid et par highlights, men der er særligt to steder, hvor jeg tænker, at jeg kommer til at gå forbi et par gange. Der er Rosengården med dens kulturdebatter og musikarrangementer. Den er man nødt til at være på. Og så er der Landbrug & Fødevarers debat med Søren Gade og Adam Price. Deres fokus på fødevarer er interessant at følge.
 
Man skal heller ikke snyde sig selv for 99 Lyserøde Elefanter med Jytte Hilden i spidsen. Debatten har fokus på stærke kvinder, og at have en kvinde som Jytte Hilden med bliver bestemt ikke kedeligt. Så skal jeg besøge AskovFonden med deres fokus på unge. Blandt andet har de en debat om voldsom kærlighed.
 
Af de lidt sjovere ting er Hjernesagens standup med Sebastian Dorset, der handler om, at man skal passe på sit blodtryk. Jeg tror, det er sundt for kvinder i mit erhverv at få sat fokus på det med et godt grin. Og så handler Folkemødet ikke kun om debatter, men også om at gå hjem gladere, end da man kom.
 
Familiedysten mellem Ellemann-Jensen og Helveg Petersen er også en af dem, man skal forbi. Og så er der jo 1000 andre ting. Noget af det, man skal gøre, er at gå rundt og lade sig fange ind af en debat eller af en menneskemængde. Jeg er ikke god til at sætte krydser. Jeg er mere til at lade mig drive rundt. 
 
En lille opfordring til sidst: Snak med nogen, du ikke kender. Deltag i en debat, du ikke ved så meget om."
 
'Søren Gade og Adam Price diskuterer dansk madkultur'. Fredag klokken 14.30-14.55 på Allinge Røgeri.
 
'99 Lyserøde Elefanter'. Fredag klokken 15.30-16.30 i Danchells Anlæg.
 
Frej Elbæk Schjeldal, Managing Director i elbæk strategi & kommunikation. Frej afvikler 15 forskellige debatter og events under Folkemødet i Allinges gamle Missionshus.
 
 
"Folkemødet kan i positiv forstand godt sammenlignes med Hjallerup Marked. Med det mener jeg, at de gode oplevelser oftest venter de steder, du mindst forventer det. Så jeg vil faktisk passe på med at være alt for stringent med planlægningen.
 
Find et par debatter og events, som matcher din faglige interesse, men sørg også for at komme ud af din faglige comfort-zone. Folkemødet er en unik lejlighed til at få et indblik i, hvordan andre organisationer og virksomheder forholder sig til den politiske virkelighed
 
Og hvis du mener din deltagelse alvorligt, så benyt lejligheden til at stille spørgsmål i debatterne. Min erfaring er, at der stilles alt for få gode spørgsmål fra publikum, så der kan du gøre en forskel og faktisk opnå reel dialog med de mange debattører og meningsdannere."
 
Tue Blædel, Pressen på P3. Rykker til Bornholm for at dække Folkemødet torsdag og lørdag.
 
Foto: DR/Agnete Schlichtkrull
 
"Det er min første tur til Folkemødet, så jeg glæder mig allermest til at opleve et overflødighedshorn af rygklapperi og networking. Det er jo meget som at få lov til at være fluen på væggen til afslutningsfesten i Harry Potter-fanklubben, nørde-O-meteret er helt i top.
 
Udover det så ser min top 3 sådan her ud:
 
Fredag klokken 13.00 'Pia Kjærsgaard afslører sin opskrift på græsk kylling' på Cirkuspladsen.
Et kæmpe must-see, der ikke behøver nogen nærmere begrundelse.
 
Fredag klokken 11.30 'Debat mellem Claus Hjorth Frederiksen og Henrik Sass Larsen' på Den Gamle Brandstation.
Dette møde mellem S & V’s to muskelhunde kan kun blive legendarisk.
 
Torsdag klokken 20.30 'Politisk-Carbaret' på Gæstgiveren.
En af mine absolutte yndlingsbøger i året, der gik, var Kaspar Colling Nielsens ’Den Danske Borgerkrig 2018-24’, og så skal den endda opføres i en af mine absolutte hade-genrer: carbaret!?! Det skal jeg med til".
 
Ida Auken, folketingsmedlem for Radikale Venstre. Deltager i debatter for blandt andet Dansk Industri og Politiken, Radikale Venstre og Ekstra Bladet.
 
 
"Jeg skal klart et smut forbi dette her arrangement:
Fodboldkamp mellem DF/Radikale mod politiske journalister (tidligere har det været DF mod Radikale, men vi vandt simpelthen for stort hver gang, og det er jo træls i længden, så nu har DF'erne sluttet sig til os. If you can't beat them. Join them)."
 
'Fodboldkamp DF/Radikale Venstre mod politiske journalister'. Fredag klokken 16.00-16.50 på Allinge Stadion.
 
Kasper Fogh Hansen, kommunikationschef i FOOD. Afholder arrangementet 'Kan vi leve af fødevarer?' i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet.
 
 
"Jeg tror, jeg gerne vil se Jarlen og stenede Steno tale med Helle T., og så lover det arrangement, vi hjælper med, godt: god bornholmermad, kolde bornholmerøl og Henrik Sass i debat om, hvordan vi skal leve af at lave fødevarer her i landet. Jeg er særligt glad for, at der kommer nogle mennesker, der faktisk har fået nogle fede madvirksomheder op at stå på Bornholm. Jeg er jo optaget af bedre fødevareprodukter, og for eksempel Svaneke Bryggeri og teamet bag Kadeau viser, at der er en fremtid for dem, der prøver at lave bedre produkter, også i Vandkantsdanmark. 
 
Skal man på lobbybonanza, altså ud at se, hvor skamløse argumenter der kan præsenteres for dette og hint, vil jeg foreslå, man finder nogle af våbenlobbyisterne, der sælger jetjawere: De kan forklare os alle sammen, hvorfor det er en god ide for dig og mig, at vi bruger en fantasillion på at købe noget, der kan sprænge folk i stumper og stykker i Langbortistan, tilmed på en etisk forsvarlig måde.
 
Og så er det altid fedt at se, hvordan medicinalindustrien pakker deres lobbyisme ind. De er fantastiske til at få det til at ligne ren altruisme og nødvendighed for folkesundheden.
 
Det kunne også være sjovt at lave en kanon over offentlige institutioner, der reklamerer for sig selv over for deres politiske pengemænd."
 
Cordua og Steno udfordrer Helle Thorning-Schmidt. Fredag klokken 15.00-16.00 på Den Gamle Brandstation.
 
Kan vi leve af fødevarer? Fredag klokken 17.30-19.00 i Røgeriets Mødetelt (Foghs eget arrangement).
 
Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.
 
Foto: www.dit.dk
 
"Debatten om velfærd og arbejdspladser med statsministeren i Folkets Hus, torsdag kl. 16 er et must. Vi skal have fyret op under kedlerne, så vi får skabt flere arbejdspladser."
 
Jeg tror også, at ”Slankekur eller kickstart” fredag kl. 17.30 hos DI på Klostergården bliver interessant. Finansministeren, Karsten Dybvad og Bente Sorgenfrey diskuterer opsving og finanspolitik. Det skal nok blive et spændende opgør.
 
Endelig er Finanssektorens Arbejdsgiverforening om lørdagen vært ved debatten ”Hvorfor skal vi absolut have kvindelige ledere?” kl. 16 i Finansteltet. Svaret burde være åbenlyst, men som vi desværre også konstaterede i Djøfs analysebrev DeFacto i marts, så formår Danmark slet ikke at udnytte de mange erfaringer og talenter hos kvinderne, når ledelsesposterne skal besættes. Det håber jeg, at debatten vil være med til at rykke ved."
 
Folkets Hus Åbner. Torsdag klokken 16.00-17.00 i Det Gamle Posthus.
 
Slankekur eller kickstart? Fedag klokken 17.30-18.30 på Klostergården.
 
Hvorfor skal vi absolut have kvindelige ledere? Lørdag klokken 16.00-17.00 ved Kæmpestranden.
 
Joachim Sperling, kommunikationsrådgiver og ansvarlig for tænketanken Axcelfuture.
 
   
"Jeg har ikke noget must-see overhovedet – bortset fra, at det vil glæde mig, hvis Lars Barfoed igen vil stå og læne sig op ad masten på den konservative skonnert i en halvbrandert, mens han skuer ud over havnen i Allinge.
 
Bortset fra det ene arrangement, jeg selv deltager i, skal jeg bare dalre rundt og nyde det gode vejr og tale med en masse mennesker. Man kan aldrig vide, om et arrangement er godt – det meste er noget værre hø – så det vigtige er de mennesker, man møder på sin vej. Højdepunkterne bliver Kadeau torsdag aften og fredag aften i godt selskab på Gæstgiveren."
 
Timme Bisgaard Munk, Kforums chefredaktør.
 
 
"Et must-see for mig er kunstneren Bjørn Nørgaards årlige optræden, hvor han ruller sig nøgen i chokolade. Det brune værtshus Hut Li Hut efter klokken et om natten er også et must-see-sted, hvor Debat-Danmark går planken ud. Jeg sætter pris på PrimeTimes telt, men mener, at Gæstgiveren er Folkemødets epicenter, hvordan man end vender og drejer det.
 
Stay away fra alle mennesker i de hvide telte."  
 
FolkeBio: ’Freak Out’. Med efterfølgende debat. Lørdag klokken 13-14 på Gæstgiveren
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også