Tal på Twitter
Hvad kan du se i Twitter Analytics?
Twitter Analytics indeholder data om de mest almindelige faktorer, som kan være interessante at vide noget om, såsom rækkevidde og engagement. Helt overordnet er det muligt at se:
- Impressions (hvor mange gange er et tweet blevet vist for brugerne)
- Engagements (hvor mange har engagereret sig i dit tweet, herunder klik på dit navn eller på fotos)
- Engagement rate (en procentvis opgørelse af, hvor mange der har interageret med dit tweet set ud fra antallet af impressions)
- Antal klik på link
- Antal gange et tweet er blevet 'expanded' (hentyder til muligheden for at se hele tweetet, hvis der skulle være billeder eller andet med, ligesom at 'folde' en Facebook-opdatering ud)
- Retweets
- Favourites
- Replies

På follower-niveau kan du se:
- Hvilke interesser dine followers har (eksempelvis 'tech news' eller 'technology')
- Hvilket land de kommer fra
- Hvilket køn de er
- Og endelig en oversigt over andre, som dine followers også følger på Twitter
Hvad kan din virksomhed bruge de nye data til?
1Uden data er det meget svært at måle, om en virksomheds tilstedeværelse på sociale medier giver mening. Så kort kan det siges. At Twitter nu har lukket op for deres Analytics gør det væsentligt lettere at måle på en Twitter-tilstedeværelse. Tidligere har man måttet ty til tredjepartsværktøjer, der som oftest er underlagt begrænsninger af den ene eller anden art.
Såfremt man indtil nu har arbejdet aktivt med sin Twitter-tilstedeværelse, så har man sandsynligvis brugt værktøjer som Buffer eller Hootsuite til at måle på antal impressions, antal link-klik og så videre. De nye muligheder gør i første omgang den proces lettere, da man helt kan springe tredjeparten over.
Tallene er desuden noget mere præcise. Hvis man eksempelvis før har brugt Buffer, har det kun været muligt at se 'potential impressions', altså potentiel rækkevidde, udregnet ud fra antallet af followers. I Twitters egen statistik ser man et mere reelt tal, nemlig antallet af gange, beskeden er hentet frem på en brugers skærm. Det siger naturligvis stadig intet om brugerens opmærksomhed i eksponeringsøjeblikket og er derfor stadig en slags potentiel rækkevidde.

En opdatering set gennem Buffer.
Den samme opdatering set gennem Twitter Analytics.
På Facebook ved vi, at der er en sorteringsalgoritme, som styrer visningerne. På Twitter er det nok også tilfældet, men det har indtil nu ikke været noget, som der i brede forsamlinger er blevet talt om. Med de nye muligheder er der kommet syn for sagen: Man når ikke alle sine followers hver gang. Om det er på grund af døde Twitter-konti, brugsvaner eller noget helt tredje, vil jeg lade være usagt – men det er tydeligt at se, at der er mange, som ikke bliver udsat for mine guldkorn, selvom de på et tidspunkt har klikket 'Follow' på min profil.
For de fleste er det nok old news, men det er værd at tænke over alligevel. På Facebook gør social media-communitiet et stort nummer ud af at tale om, hvordan man bedst kan dukke op i organiske impressions, men den samtale finder sjældent sted om de andre sociale medier.
Det hænger givetvis delvist sammen med, at Facebook i Danmark er den største spiller på markedet, og det er kun naturligt, at det er her, fokus i mange tilfælde ligger. Desuden er vi helt sikre på, at Facebook sorterer i visninger. Vi har endnu ikke set sortering spille så stor en rolle på de andre platforme – men måske vi snart kommer til det, som brugerantallet stiger?
Hvad med Analytics på de andre platforme?