Kommunikationsforum

Hvem tænder på nissepiger?

Både magasiner og butiksvinduer bugner af rødt undertøj, når julen nærmer sig. De ansvarlige må antage, at en vovet markering af Jesu fødselsdag er noget, der rigtig kan krølle linnedet hos den sloggificerede forstadsmand og -kvinde. Den antagelse giver bare ingen mening, når vi efter alt at dømme ikke tænder på røde blonder resten af året. Skal alle på swingerklub i Nisseland eller hvad?
Glædelig jul! Mon der ligger nogle bløde pakker under juletræet i år? Måske er du enten den glade giver eller heldige modtager af lidt lækkert jule-lingeri? Men hører du egentligt til dem, som dyrker en særlig højtidsbestemt seksuel præference i form af rødt nissepige-undertøj eller mener du ikke, at jule-rekvisitter hører soveværelset til?
 
Er lingerifarver som asparges, der kun er i sæson i halvanden måned? Nej vel.
 
En af de mange ting, der er svært begribeligt ved julen, er det røde undertøj, der hvert år i december fylder vinduerne i lingeributikkerne. Hvad er meningen? Er der mænd, der tænder på at nissegøre damen derhjemme? Og hvis mænd tænder på nisselingeri, hvorfor i alverden er det så kun i december, det er fedt med rødt? Man skulle li’som formode, at hvis man virkelig synes, det er frækt med nissefarvet derhjemme, at det var et karaktertræk ved den mandlige libido, som var til stede hele året. Som om solhverv kunne udløse en særlig drift mod rødt undertøj til damer.
 
 
Hvis rødt undertøj er så sexet, hvorfor er det så kun i december, det røde lingeri får lov at komme frem i butiksvinduerne? Kilde: Agent Provocateur.
 
Logisk set må det være sådan, at der ikke hang rødt lingeri i alle forretningerne op til jul, hvis ingen købte det. Der hænger ikke rødt lingeri fremme i maj eller resten af årets elleve måneder – der er så åbenbart ingen, der synes, det er sagen resten af året. Godt så. Havde det været en udbredt glæde hos mænd, var det ikke en ting, der hørte hjemme i en meget kort sæson. Lingerifarver er da ikke som asparges, der kun er i sæson i halvanden måned?
 
Den sloggificerede forstadsmand på afveje i Magasin
Vi ved, at mange mænd køber lingeri til konen derhjemme op til jul. Hvert år laver alle livstilsmedier med respekt for sig selv en guide til, hvordan manden køber undertøj, og til at håndtere de følsomheder kvinder har omkring deres mås og deres brysters størrelse. Ud fra et issues management-perspektiv havde det nok været klogt at lade være, men ”… det er jo en gave til os begge”, tænker den sloggificerede forstadsmand, der savnfuldt mindes dengang, konen selv gjorde det lidt lækkert. Og med et ”hø hø” og en drøm om en jul, der ikke kun handler om at holde røven oppe på familien, begiver tammanden sig så ind i Magasins underetage. Her er der så alverdens herligheder, der kan trække lidt af saftigheden frem i konedyret.
 
"Det er jo en gave til os begge”, tænker den sloggificerede forstadsmand, der savnfuldt mindes dengang, konen selv gjorde det lidt lækkert. Kilde: Scanpix. 
 
Hvor er det gule påskeundertøj?
Det er her, mysteriet opstår: Nu kigger han på det røde outfit, griner smørret, og hvad tænker han så? ”Hun vil sgu nok synes, det er rigtig hyggeligt, hvis det er lidt julet"? Eller tænker han: ”Hun vil nok gerne være fars lille nissepige?”. Hvad er det, der passerer gennem mandehjernen, der dog på nogen som helst måde får det til at give mening, at sloggidamen derhjemme nok vil føle sig som et fyrtårn af kvindelig erotisk glæde, hvis hun ryger i et par nissefarvede selvsiddende? Tænker han, at det giver mening at farve undertøj efter årstiderne? Så skulle han vel købe gult undertøj til påske – det er der vel for pokker ingen, der gør. Og menneskers erotik bliver vel ikke koloreret af kirkeåret?
 
Det er mærkeligt at forestille sig, at manden – der resten af året nok er glad for sort eller mere klassiske undertøjsfarvekonstellationer – lige pludselig efter første søndag i advent skulle få en besættelse af rødt mellem hvide lagener. Med mindre de da har fået sig sengetøj i julefarver også? Gys. Der er da ingen mænd, der tror, at konen synes, det er fedt med rødt undertøj, når hun aldrig selv ville anskaffe det? Der købes jo – åbenbart – ikke så meget rødt resten af året, hvis man da skal gå efter udstillingerne i vinduet, som er mit eneste empiriske fundament. Det er svært at se, hvordan manden kan stable et rationelt argument på benene, som berettiger erhvervelsen af rødt lingeri i december. 
 
Et skud nissepige til dovendyret
Den anden mulighed er, at kvinder på julehandel pludselig øjner det røde seletøj i vinduet og så tænker: ”Ham dovendyret derhjemme gider sgu aldrig noget, nu giver vi ham et skud nissepige, og så skal der nok komme liv i ham.” Jeg har været mand i snart fyrre år, og selv om mænd ikke taler så meget om deres seksualitet indbyrdes, som kvinder gør, så havde jeg nok bemærket, hvis bare en enkelt mand på et tidspunkt havde udtrykt glæde ved julerekvisitter i sengen. Det har jeg ikke. Jeg vil på mit køns vegne godt afvise, at de røde blonder som sådan skulle være noget, der gjorde noget for os. Blonder, ja. Nisse(farve), nej.
 
 
"Hvad er det, der passerer gennem mandehjernen, der dog på nogen som helst måde får det til at give mening, at sloggidamen derhjemme nok vil føle sig som et fyrtårn af kvindelig erotisk glæde, hvis hun ryger i et par nissefarvede selvsiddende?". Kilde: Agent Provocatuer.  
 
Usandsynligt med årligt genopstående nissefetichepidemi
Det er også muligt, at kvinden tænker, at det vil glæde ham med undertøj i højtidens farve. Men der er vel ikke kvinder, der tror, at nogen mænd responderer på ”højtidens farver”, vel? Det er absurd. Som om fødslen af Jesusbarnet skulle fejres med en farvevariation i lingeriet på en Glentevej. Trille havde ret – ham gud og hans barn skal bare ud af vores sexliv.
 
"Trille havde ret – ham gud og hans barn skal bare ud af vores sexliv". Kilde: YouTube.
 
Den sidste mulighed i det kvindelige scenarie er: ”Jeg føler mig selv fræk som nissepige”. Ja. Bum. Det er jo vel så på en måde OK – men er det så udbredt, at det kan skabe en tsunami af reklamer med rødt lingeri i julen? Jeg har ikke samplet sådan én heller, i øvrigt, tror jeg. Men hvis de er der, de juleglade nissepiger, der kommer i kog med rødt i december, så må den stilfærdige replik være, at nuttede feticher ikke er særligt sexede. Hello Kitty-antræk og nisse-lingeri på voksne kvinder er … meget svært at slippe afsted med. Så skal man virkelig hvile i det. Og igen er spørgsmålet så, hvorfor hun ikke kan føle sig fræk i jule-/nissefarver resten af året? Hvorfor stopper de med at være glade for rødt i januar? Julen har jo ikke monopol på den røde farve. Hvad med 1. maj, eksempelvis? 
 
Når man er interesseret i sådan noget som forbrugssociologi med videre, så præsenterer det røde, nissede, julefarvede – men samtidig meget erotiske – lingeri en uoverstigelig gåde, i hvert fald for mine deduktive evner. Hvad fanden er det, der sker?
 
 
Det kan slet ikke udelukkes, at nogen tænder helt vildt på rødt undertøj, men så skulle man tro, at de gjorde det hele året. Hvem har højtidsbestemte seksuelle præferencer? Kilde: GettyImages.
 
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også