Facebook Live - hvad er meningen?

Hvad skal jeg trykke på?
Hvis du endnu ikke har opdaget livefunktionen på Facebook, så bruger du måske for meget tid foran computeren. Livefunktionen kan, som den er nu, nemlig kun tilgås fra mobilen. Du kan livestreame fra din egen private profil, event eller gruppe. For at finde funktionen skal du blot gå ind, hvor du normalt opdaterer en status. Livefunktionen illustreres med et rødt ikon afbilledet som en person med cirkler.
Når du vælger denne funktion, får du mulighed for at lave en beskrivelse af din video. Her er derfor ikke tale om, at du er live før du trykker på ”gå live”. Du har ydermere mulighed for at vælge, om du vil dele din livevideo offentligt eller til bestemte grupper af venner. Tilgængeligheden af din livestream afhænger af din generelle indstilling for deling af indhold fra din profil. Tjek derfor, hvad din deling er indstillet til, inden du går live. Men før du trykker på knappen, kommer der her lidt tips til at få det optimale ud af din livevideo.

Tilgang til live fra mobilen som gruppe eller privat. Kilde: privat
”Følg med i morgen, når…"
En dag eller to forud for din livestream er det en god ide at fortælle dine brugere, at du vil sende live, og hvad det vil omhandle. Det vil højne engagementet og interessen for livevideoen, og så er det en fantastisk mulighed for at vække interessen hos brugerne, især hvis her er tale om, at der for brugeren er en ekstra fordel ved at se med. Det kunne være et smugkig på et nyt produkt, at videoen vil oplyse en rabatkode til jeres hjemmeside, eller andet indhold, som giver brugerne en unik fordel.
Se det altid fra brugerens side - ”what’s in it for them?”. Her er især grupper og events at fortrække, da disse oftest besidder et stærkt og loyalt community. Er der ikke mulighed for at fortælle om den kommende live dage i forvejen, så bemærk, at det altid er bedre at fortælle om det på forhånd – også selvom det kun er få timer inden.

Det tekniske
Du kender det sikkert. Du er i gang med at se en video på nettet, men din internetforbindelse er så dårlig, at videoen konstant stopper, og lyden bliver forringet. Du bliver irriteret og dropper at se videoen færdig. Derfor er det vigtigt, at du har et stærkt internetsignal, inden du starter din livesending. Hvis du ikke kan finde en wi-fi-forbindelse i nærheden, så sørg for at være på et 4G-netværk. Dog kan en 4G-forbindelse stadig forårsage, at din video vil loade langsomt eller have forringet lyd.
Er du så uheldig, at dit signal forsvinder under din transmission, vil din forbindelse automatisk blive genoprettet, når dit signal er stabilt igen. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at din mobil er fuldt opladet.

For at skabe det optimale indhold på din side er du sikkert vant til at arbejde med contentplaner. Skab også en plan forud for din livesending. Det kunne med fordel være et storyboard indeholdende guidelines til opsætningen. Vend kameraet vandret, og overvej at investere i en mikrofon, især hvis der skal sendes udendørs eller i andre omgivelser med støj.
Det unikke ved at sende live på Facebook er den kontakt og interaktion, der skabes med brugerne. Under din livesending kan du se, hvor mange brugere der ser med, samt direkte læse brugernes kommentarer. Vælg en vært til at styre kommunikationen og besvare brugernes spørgsmål.

Når du har udarbejdet guidelines og indhold til at sende live, er du klar til at trykke på ”gå live”. Så snart du har trykket på knappen, er I live, så vær klar fra start. Husk, at din livesending bliver til en video efterfølgende, som brugerne altid kan finde på din profil eller side. Hvis du stadig ikke føler dig sikker på at sende live, så hent inspiration og erfaring hos andre.
