Kommunikationsforum

Hvilken træningstype er du?

De sidste par år har fitnesskrigen raset i hele landet. For træning er ikke bare træning. Det er både en livsstil og en statusmarkør – hvad enten du er en af dem, der flexer i spejlet og tagger dine træningsselfies med #dullermedmuller, eller du sværger til hot yoga og kokosvand. Vi guider dig igennem Københavns træningsjungle.
Dit træningscenter er en identitetsmarkør. Det fortæller om du er cool, tendentiøs, bedstefar med slag i eller helt i sync med din krop. Illustration: Lieb. David Milo.
Dit træningscenter er en identitetsmarkør. Det fortæller om du er cool, tendentiøs, bedstefar med slag i eller helt i sync med din krop. Illustration: Lieb. David Milo.
Fitness er danskernes nye nationalsport; mere end 800.000 danskere er medlem af et fitnesscenter. I takt med at træning på motionscykler og løbebånd har vundet indpas, er antallet af centre også vokset – siden 2006 er det steget fra 334 fitnesscentre i til over 600 sidste år.
 
Vi har set nærmere på, hvad de forskellige kæder står får – både når det handler om kundesegment, luksusniveau og outfits. For du vil for alt i verden ikke dukke op i gamle, udtrådte træningssko, når du indtager crosstraineren i city ved siden af Remee, Andrea Elisabeth Rudolf og Gulddreng. 
 
Sporting Health Club- eller SHC, som det kaldes i daglig tale, har eksisteret i 40 år i Gothersgade med et klientel bestående af de unge, de smarte og de rige. Og det forstår man godt, for det er et af byens lækreste træningscentre med rustik indretning, egen boksering og stor tagterasse, hvor man i sommersæsonen kan opleve folk mennesker lave burpees på taget.
 
På grund af de lækre omgivelser, hele 19 personlige trænere og det store udbud af intensive træningshold som HIIT, Wing Chun og motionsboksning har SHC Københavns højeste frekvens af modebloggere og modeller m/k. For nylig åbnede det andet SHC-center på Åboulevarden.

Luksusniveau: Højt uden at være prangende. Der er rent og lækkert med professionelt personale.
 
Kunder: Modebloggere (kend dem på frekvensen af træningsselfies), modeller, tv-værter og Indre Bys dyre drenge. 
 
Stemning: Lækker og eksklusiv med dedikeret personale. Man får fornemmelsen af, at man godt kunne møde sin kommende modelkone eller næste millioninvestor på crosstraineren.
 
Udstyr: Rent og virkelig lækkert – SHC har både træningshal, sandsække, boksering og HIIT-udstyr.
 
Påklædning: Smart og dyrt. Tænk Nike, James Lloyd og Stella McCartney frem for Adidas.
 
Drik: Kokosvand eller vand i en drikkedunk fra Bobble.
 
Pris: Du skal slippe 399 kr. for en måneds medlemskab. Til gengæld føler du dig som en vinder på grund af kundekredsen.
 
Hashtags: #fitcampcopenhagen #Sportinghealthclub #shc
 
 
 
Med 150 centre er Fitness World landets største fitnesskæde, og findes der et forladt kontordomicil i en afkrog af Danmark, kan du være sikker på, at der åbner et Fitness World-center snart. På deres hjemmeside praler Fitness World med ”DK's bedste trænings udstyr”, men de penge, de har sparet på korrektur på hjemmesiden, er ikke brugt på indretning.
 
Der er det udstyr, du har brug for, og ikke så meget andet. I udvalgte centre har de dog hot yoga, squash og svømmehal, men det er sjovt nok aldrig i et center tæt på dig.
 
Luksusniveau: Der er nogenlunde rent, men du kan godt risikere, at der er håndværkere i gang, mens du træner. Eller at du må vente 15 minutter, før der er tid på løbebåndet. Til gengæld kan du booke hold på FW-appen og får op til 50 procents rabat på træningsudstyr.
 
Kunder: Din dullede kollega, sure nabo, muskelbøffer, som bæller proteinshakes, og alle de andre, der bare er for nærige til Fitnessdk.
 
Stemning: Fitness World er omtrent lige så sexet som din lokale shawarmabar. De har både løbebånd, crosstrainer og diverse vægtmaskiner, men det slidte, skridsikre gulv og den diskrete svedlugt signalerer mere pligttræning end balsam for sjælen.
 
Udstyr: Alt det basale, du skal bruge til styrketræning og cardio. Men hvis du kommer for andet end træningen, bliver du skuffet. 
 
Påklædning: Nike, Adidas eller det, der lige er er på tilbud i Stadium eller H&M.
 
Drik: Powershake fra Nutramino.
 
Pris: Billigt – 199 kr. om måneden for fri træning (lige nu kun 99 kr. frem til 31. oktober).
 
Hashtags: #strongisthenewsexy #fitfam #MYFW #fitnessworlddk #dullermedmuller

 
 
Hvis du gerne vil træne under lækre forhold, og penge ikke er et problem, så er The Wolfpack Gym måske noget for dig. TWG, der ligger på Østerbro, har en holistisk tilgang til træning, der betyder, at de kombinerer cardio, styrketræning og bikram yoga.
 
TWG er startet af radioværten Mads Vangsø og hans kone Sanni Wulff Vangsø og ligger i den dyre ende. Til gengæld træner du i nye, lækre omgivelser sammen med dedikerede trænere med navne som Kirk, Kaufi, Trisse og Camilla Miehe-Renard under slogans som 'No pain, no gain' og 'Get shit done!'
 
Luksusniveau: Højt – der bliver tilført frisk luft via et klimastyringssystem, og alle sale er lydisolerede, så bikramholdet ikke forstyrres af højtråbende cardio-typer.
 
Kunder: Dem fra tv-branchen, modeller, sundhedsfreaks og dem, der virkelig er seriøse med deres træning.
 
Stemning: Lækre, veltempererede lokaler med god udluftning sikrer, at du undgår den gennemtrængende svedlugt, der hænger i andre træningscentre.
 
Udstyr: TWG tilbyder både rotræning, suspensionstræning med specialudviklede stropper (som er udviklet af Frømandskorpset) og forskellige former for træning i 38 graders varme – bl.a. bikram yoga og heat mobility, hvor instruktøren guider dig igennem en række øvelser – og omtaler jer som 'ulve' imens (raaaaaw!!).
 
Påklædning: Nike, Adidas, New Balance eller Calvin Klein.
 
Drik: Vand eller juice fra Slowjuice Copenhagen.
 
Pris: Dyrt – det koster 900 pr. måned for et medlemskab.
 
Hashtags: #rowlikeyoustoletheboat #thewolfpackgym #nopainnogain

 
 
Synes du, at Fitness World er lidt for basic til dig, så er Fitnessdk et godt alternativ. Fitnessdk har både individuel træning, personlige trænere, bootcamps og løbe- og triatlontræning. Centrene er store og rummelige, og med mere end 30 forskellige hold burde der være noget for de fleste. Som medlem får du rabat på træningstøj, og hvis du har været medlem i over et år, kan du tage en ven med til træning gratis.
 
Kunder: Studerende, dem, der træner op til maraton eller triatlon, fitnessduller, din bedste veninde og din chef. Med andre ord, alle dem, der ikke gider Fitness World. 
 
Stemning: Venlig, professionel og neutral. Der er rent og pænt og ikke mindst fin service. Men forvent ikke noget ekstra luksus.
 
Udstyr: Fitnessdk har et stort udvalg af vægt- og cardiomaskiner, kettlebells og flere forskellige sale til holdtræning. Desuden tilbyder Fitnessdk crosstraining, TRX-hold (en træningsform udviklet af US Marines), pilates og HIIT (høj intensiv interval træning). Og så får du magasinet GO! om træning og sundhed hver måned. 
 
Påklædning: Træningstøj fra Nike, Adidas eller Beyoncés træningslinje Ivy Park.
 
Drik: Nutramino proteinshake eller vand.
 
Pris: Mellem. Hvis du er under 24 år, koster et medlemskab til alle centre og alle timer 249 kroner. Hvis du er over 24 koster det 299 kroner.
 
Hashtags: #fitfam #fitnessdk #mereendbaretræning #fitnessdkflex
 
 
 
Senses er mere et yogacenter end et egentligt træningscenter. Men er du den spirituelle type, der går op i lækre omgivelser med bløde puder og buddhastatuer og godt kan lide, at der dufter lidt af røgelse, er Senses lige dig. Centret startede i 2011 og tilbyder udover hot yoga, også barre-træning (inspireret af ballet), cardio core-timer og reformer (effektiv træning, hvor du træner kroppen siddende på en slags vogn med elastikker).
 
Kunder: Overvejende kvinder, der arbejder inden for medie- og musikbranchen, personlige trænere og yogafans. Folk, der ved, hvad 'hundestræk' er.
 
Stemning: Blid, afdæmpet og rolig. Der er rart at være i Senses, og det føles, som om skuldrene lige bliver sænket, når du træder ind af døren. Måske vil du inden timen høre din sidekammerat fortælle sin veninde om sit sidste silent retreat eller sin kommende tur til ayurveda-centret i Goa.
 
Udstyr: Der er ikke vægtmaskiner, men i stedet løbebånd og crosstrainer til cardio-holdene. Og selvfølgelig maskiner til reformerholdene. Du kan leje en yogamåtte, hvis du ikke selv har en. Og der er håndklæder til fri afbenyttelse efter hotyoga.
 
Påklædning: Let, neutralt og eksklusiv. Tænk Stella McCartney frem for Adidas og Moshi Moshi Mind. Evt. et indkøbsnet med ironisk/spirituelle budskaber som 'Free your mind' eller 'What would Beyoncé do?'
 
Drik: Kokosvand – gerne købt over nettet på en spirituelt udseende hjemmeside.
 
Pris: Dyrt – det koster 925 om måneden for ubegrænset træning.
 
Hashtags: #sensescph #yoganista #yogainspiration #senseschallenge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også