Kommunikationsforum

Development of a re-design for the NanoSYD Annual Report

I dette speciale har jeg udviklet et nyt design til nanoteknolgicenter NanoSYDs årsrapport, således at den adresserer en bredere og mere politisk målgruppe og dermed kan bruges til at markedsføre centret som en vigtig aktør i regionen, som en forsknings- og uddannelsesinstitution, der yder et vigtigt bidrag til at løse aktuelle samfundsrelaterede problemer.
Specialet søger at svare pa følgende tre spørgsmål:
 
1) Hvad er karakteristisk for genren årsrapporter generelt og mere specifikt for universitetsårsrapporter?
2) Hvordan bliver den gamle NanoSYD årsrapport opfattet?
3) Hvordan kan designet af NanoSYD årsrapporten blive optimeret for at sætte læseren i fokus og for at øge rapportens funktionalitet, således at den tager højde for en bredere målgruppe og en ændret kommunikativ målsætning?
 
Med udgangspunkt i en litteraturgennemgang har jeg prøvet at finde frem til en definition af genre såvel som af selve genren 'årsrapport'. Endvidere har Karen Schrivers Dynamics in Document Design og Jan V. Whites Editing by Design dannet grundlag for en analyse af den gamle rapport og for udviklingen af det nye design, som er baseret på et modulært gitter (modular grid). For at inddrage læseren i designprocessen, har jeg gennemført interviews og think-aloud protokoller omkring det gamle og det nye design med læsere fra industrien og akademia.
 
Resultaterne fra disse undersøgelser har vist værdien af sådanne brugerundersøgelser, der leverer det nødvendige feedback til at kunne kommunikere målrettet, og som man ikke på nogen måde kan læse sig frem til eller forudsige. Derudover har arbejdet med redesignet bl.a. vist, hvordan gitterdesignet kan bruges til at strukturere dokumenter og hvor dets begrænsninger og udfordringer ligger.
 
Specialet er skrevet af Zora Milde, der er uddannet MA in International Business Communication & Communication Design, Syddansk Universitet. Specialet er vurderet til karakteren 12.
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også