Kommunikationsforum

K-brief uge 3

Her samler vi det, du skal vide, nu vi ved det. Den amerikanske præsident får sin briefing hver morgen, du får den hver uge i dit nyhedsbrev. Kforum kuraterer kort om kommunikation.
Need to know for k-folket uge 3
Need to know for k-folket uge 3
I april sidste år lancerede Facebook en ny funktion i Messenger-appen, der gjorde det muligt for virksomheder at oprette chatbots, der kan kommunikere med deres kunder. Flere brands har nu testet platformen, og variationen er stor imellem de forskellige bots. 
 
Eksemplerne varierer fra en shoppebot, der hjælper kunden med at finde frem til det rigtige produkt, til sociale bots, der interagerer med brugeren på sidstnævntes forespørgsel. 
 
Startbucks chatbot @therealPSL blev lanceret i England i starten af efteråret for at skabe opmærksomhed på deres pumpkin spice latte-sæsonvare. Kilde/Twitter. Læs også et uddrag af The Business Insiders rapport om chatbots som ny tendens her.
 
2. Media relations' syv dødssynder 
I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke syv kommunikationssynder, du helst skal undgå, hvis du altså vil redde dig selv fra det rene PR-helvede.
 
 
Hvad er det, som design thinking kan i forhold til ”almindelige” arbejdsmetoder? Hvordan er en metode, der har eksisteret længe og har udviklet sig indenfor sit eget felt, pludselig blevet en brugbar og udbredt arbejdsmetode? Få et overblik over, hvordan designtænkning har udviklet sig, hvem der har spillet en central rolle i udviklingen, og hvordan de skandinaviske lande har påvirket designtænkning.
 
Læs også resume og anmeldelse af Design Your Life her på Kforum, og bliv en del af Silicon Valley-bølgen.
 
Millenials må tage ansvar for meget i disse dage, og denne gang handler det om, hvordan denne generation påvirker den interne kommunikation på arbejdspladserne. Interne sociale medier erstatter lange e-mails, og kommunikationen skal ifølge undersøgelsen være hurtig, effektiv og dialogbaseret fremfor envejskommunikation. 
 
Slack er en af mange SoMe-platforme, der gør det nemt for arbejdspladser at kommunikere direkte. Derudover kan man nævne SharePoint, Yammer, Jive og Chatter.
 
 
 
Selvom avis-mediet i disse dage lider under digitaliseringen og efterspørgslen på hurtige nyheder, bevarer the New York Times stadig et mere eller mindre globalt monopol på trends indenfor nyheder. I denne måned har New York Times udgivet ”THE REPORT OF THE 2020 GROUP”, hvor de på én gang springer ud som digital natives og samtidig åbner op for mediets udfordringer.
 
Læs mere om New York Times' digitale fremskridt her.
 
Storytelling er på ingen måde et nyt begreb, og virksomheder har for længst også taget konceptet i brug for at styrke deres brands. Men storytelling kan mere end bare sælge, det kan også styrke relationerne mellem medarbejdere på en arbejdsplads, hvor alle bidrager med personlige historier.  
 
CEB Blogs har kigget på corporate communications, og på hvordan 'organic storytelling' kan have en positiv effekt på arbejdsmiljøet, hvor de ansatte bidrager aktivt.
 
Kan der overhovedet siges noget pænt om fake news, fænomenet, hvor man bevidst producerer faktuelt forkert eller direkte fiktivt nyhedsmateriale, maskeret som troværdig journalistik, med det mål for øje at generere politisk furore eller profit? Læs med, og bliv klogere på fake news og dets potentiale.
Donald Trumps presse-modvilje har skabt en vaskeægte kontrabevægelse inden for journalistikkens verden. Hans manglende samarbejde og arrogante affejning af Buzzfeed og CNN på hans seneste pressemøde er ifølge Politicos Jack Shafer en invitation til krig. Den kommende præsident har ekskluderet journalisterne fra Det Hvide Hus, men lukket dem ind i en kampzone, hvor præsidentkandidaten ikke kan føle sig sikker på sit rygte.
 
Læs også the US press corps’ åbne brev til Donald Trump med en lignende krigserklæring.
 
Mr. House of Cards har gjort sig selv til mediernes yndlingsoffer ved at begrænse presseadgangen til det Hvide Hus
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu


Læs også

Job