Kommunikationsforum

Obamamania

I historiebøgerne bliver han formentlig mest kendt for Obamacare og genoprettelsen af den amerikanske økonomi, men Barack Obama har som ingen anden politiker markeret sig på sociale medier med sin humor og skarphed. Her er ti Obama-øjeblikke, der gik viralt.
Selvironi, Mic-drop, Jay-Z citationer og Trump-pranks. Obama vil gå over i historien som spøgefuglen, familiefaderen og musikentusiasten, der løsnede op for det ellers meget konservative præsidentielle embede. Se her top ti-øjeblikke, der fik os til at elske Obama.
Selvironi, Mic-drop, Jay-Z citationer og Trump-pranks. Obama vil gå over i historien som spøgefuglen, familiefaderen og musikentusiasten, der løsnede op for det ellers meget konservative præsidentielle embede. Se her top ti-øjeblikke, der fik os til at elske Obama.
1. Sportsmanden Obama
Allerede inden Obama blev valgt til præsident, viste han, at han var god til andet end at holde taler og deltage i tv-debatter. Som senator besøgte han i 2008 amerikanske styrker i Kuwait og beviste med et jump shot syv meter fra kurven, at han er en habil basketballspiller til stor jubel fra de armyklædte soldater.
 
Klippet er set mere end 2 millioner gange på YouTube.

2. Hiphopfanen Obama
Barack Obama er kendt for sin brede musiksmag, der både tæller koryfæer som Earth, Wind & Fire og Bruce Springsteen og rappere som Kendrick Lamar og Jay-Z.
 
Under sin valgkamp i 2008 modtog Obama stående applaus, da han under en debat i Pennsylvania havde følgende kommentar til negative politiske reklamer og spinkampagner: ”You gotta kind of expect it, and you gotta – you know” og børstede usynligt smuds af skuldrene med en henvisning til rapperen Jay-Z's kæmpehit 'Dirt Off Your Shoulder' og beviste, at han har styr på sine hiphopreferencer.
 
Klippet er set mere end 400.000 gange.

3. Superhelten Obama
Under et interview med CNBC's John Harwood i 2009 bliver Obama generet af en insisterende flue, som han vifter væk. Præsidenten sidder helt stille i to sekunder og bevarer den stoiske ro foran de rullende kameraer, hvorefter han som en anden superhelt klapser fluen, der sidder på venstre hånd, mens Harwood udbryder ”Nice”, og kameramanden klapper i respekt. 
 
Klippet er set mere end 1 million gange.

4. Cut the crap-Obama
Under et sundhedstopmøde i 2010, hvor hans modstander i 2008-valgkampen John McCain kom med en hård kritik af Obamacare, skar præsidenten igennem med ordene: ”Let me just make this point, John. Because we're not campaigning anymore. The election is over." Med andre ord – cut the crap, McCain. 
 
Klippet har ca. 200.000 views på YouTube.

5. Jokeren Obama
Hvert år afholder Det Hvide Hus den traditionsbundne korrespondentmiddag for journaliststanden. Og hvert år har Obama brugt middagen på at lave en prank med journalisterne. I 2011 fortalte han, at han for første gang, ville vise sin officielle fødselsvideo(!)

”I warn you – no one has seen this footage in 50 years – not even me”, sagde Obama, inden han viste journaliststanden klippet fra 'Løvernes Konge', hvor Simba bliver født til tonerne af stammesang og hyldest fra hele savannen.
 
Næsten 2 millioner mennesker har set YouTube-klippet.

6. Obamas vrede-translatør
Obama tog igen kærligt pis på pressen i 2015 med sin underholdning til Det Hvide Hus' årlige korrespondentmiddag, hvor han havde allieret sig med Luther – en såkaldt anger translator (spillet af komikeren Keegan-Michael Key), der lagde ud med ordene: ”Hold on to your lily-white butts!”

Derefter langer vrede-translatøren ud efter Fox News og CNN, indtil Obama langsomt taler sig varm, og til sidst ender med at være vredere end vredes-translatøren, da han begynder at tale om, hvordan USA håndterer klimaforandringer.
 
Det er både klogt og virkelig sjovt, og klippet er set mere end 7 millioner gange.
 
7. Crooneren Obama
Ved et fundraising-event i New York under sin anden valgkamp tog Obama røven på alle de deltagende ved at synge de første linjer af Al Greens klassiker 'Let's stay together' med charme og coolness til stor jubel, hvorefter han udbryder: ”Those guys did not think I would do it!”

Det kræver en smule mod at stille sig op og synge sådan en evergreen – især i betragtning af, at Al Green havde optrådt tidligere på aftenen.
 
Klippet har mere end 4,7 millioner views på YouTube.

8. Familiefaderen Obama
Da Obama-familien så det amerikanske olympiske basketballhold spille i Washington i 2012, blev Barack og Michelle fanget på kamera i et ømt kys af tv-kameraerne og vist på storskærmen til stor begejstring for publikum.

Klippet viser Barack som en kærlig mand, der stadig er forelsket i sin kone 23 år efter, de mødte hinanden. You go, Barack!
 
Klippet er blevet set mere end 3,5 millioner gange på YouTube.

9. Poeten Obama
Obama har flere gange medvirket i The Tonight Show med Jimmy Fallon, hvor han flere gange har charmeret publikum. Men den bedste medvirken var i 2016, hvor han på ægte spoken word-maner fortæller om situationen i dagens USA bakket op af husbandet The Roots.

Ikke et øje er tørt, da han fortæller om, hvad han har gjort for USA med ordene: ”Through the actions of my administration, we were able to stimulate the ecomomy and get our country back on track”, mens Jimmy Fallon brummer: ”Ah yeah”.
 
Klippet er set mere end 12 millioner gange.

10. DJ Obama
Obamas har flere gange delt sine playlister fra Det Hvide Hus' sommerfester – og han fik ros fra både musikfans og den sorte befolkning for sin musiksmag, der blandt andet tæller Tower of Power, Billie Holiday, Janet Jackson og rapperne Common, Kendrick Lamar og Floetry. Big up, DJ Obama!
 

Playlisterne kan høres her.


 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også