Kommunikationsforum

Hold op med at grine af Trump

Det kan godt være, at verden, som vi kender den, er ved at falde sammen, men mit Facebook-feed er en fest. Hver dag er der Twitler-jokes og Alternative Facts og nogle af de skøreste one-liners, verden nogensinde har set. Men nu bør vi stoppe.
Hvorfor vi bør holde op med at mobbe Trump og i stedet bekæmpe ham
Hvorfor vi bør holde op med at mobbe Trump og i stedet bekæmpe ham
Donald Trump er den mægtigste klovn i hele verden. Alt ved ham er latterligt. Hans pressechef sluger sit tyggegummi – er det ikke klamt?
 
Hans hår er en joke. Hans ansigtsfarve er en joke. Størrelsen på hans hænder er en joke. Og så er han ikke nogen gentleman.
 
Donald Trump er gennemført modbydelig og latterlig. Det kan mange af os være enige om. Og det kan vi så trøste hinanden med. Hvilket ikke er noget nyt. Selv Obama, høfligheden selv, gik til Trumpen i 2011
 
Men nu må det være nok. Og det siger jeg ikke, fordi det er synd for Trump. Eller for hans fans. Og heller overhovedet ikke, fordi jeg synes, at man skal respektere Trump eller prøve at forstå ham eller møde ham halvvejs eller noget som helst andet venligt. Jeg siger det, fordi det skader sagen. For ind imellem alle de små vanvittige ting og de patetiske løgne så laver manden seriøs politik, som kræver seriøs modstand. Og det bliver simpelthen for svært at tage den kritik alvorligt, hvis den bliver udtrykt af eller på samme medier, som helt tydeligvis bare hader manden.
 
Den massive latterliggørelse kan også virke omvendt. For det første er han ligeglad. Og det får ham til at fremstå som stærk. Sikke et mandfolk! Han har helt bogstaveligt talt millioner af spydige kvinder imod sig.
 
For det andet tager det brodden ud af den seriøse kritik. Det har vi prøvet før i Danmark. Jo mere Dansk Folkeparti er blevet hånet, jo mere er de gået frem. Jo flere jokes, der er blevet lavet om deres grimhed og dumhed, jo mere støtte har de fået i befolkningen. Det er åbenbart massepsykologisk logik. Da Nyrup kaldte DF ikke-stuerene, blev de usårlige. Fra da af blev ethvert sagligt argument oplevet som at ligge i forlængelse af den omsiggribende usaglige mobning og kunne derfor affejes som mere af sådan noget elitært, nedladende pis, som folket ikke vil finde sig i. Det er det samme, som der nu sker med Trump.
 
Og det har vi simpelthen ikke tid til. Trump tager kritisable beslutninger hver dag. Den nye POTUS har allerede på sin første uge destabiliseret verden på en måde, der pænt sagt gør fremtiden uforudsigelig. Så hey, kom ind i kampen, folkens. Lad os ikke sende flere hilarious satire-videoer fra Europa. Lad os finde på noget andet.
 
Jeg giver en retweet til alle, der kommer med en tremendous ide. Her er fem principper, som man kunne starte med:
 
Fem principper i den nye Trump-strategi:  
 
 1. Ignorer støjen: Der kommer en flodbølge af fornærmelser, usandheder og mystiske statements fra Trump og hans folk. Det virker stærkt forvirrende og får hele medieverdenen til at gå i hårdknude. Lad os blive bedre til at ignorere, hvad der dybest set er formalia og fokusere på det konkrete: Hvad er planerne, og hvad er begrundelserne? Og lad os diskutere det.
   
 2. Lad os droppe ordet fascist. Det fungerer ikke. Og lad os i det hele taget droppe alle de andre hårde skældsord som racist, antisemit, demagog, løgner, idiot, kvindehader osv. osv. Det kan godt være, at betegnelserne er rammende, men man ender med at devaluere betydningen af disse ord, og pludselig står man der og kalder en løgn for en løgn, og så bliver reaktionen: ”Men sådan siger I jo altid”
   
 3. Vis konsekvenserne! Nu er Trump ikke mere kun talk. Nu er han også action. Lad os droppe fokus på signalpolitikken og nøgternt fremhæve de konkrete menneskelige konsekvenser af de politiske beslutninger og placere ansvaret. Og vise det i nyhederne.
   
 4. Altid huske: When they go low, we go high. Det er så svært ikke at glemme.
   
 5. Aldrig glemme: Hold øje med resten af verden. I al opstandelsen over Trump er det let at overse, at problemet ikke kun er Trump, men også alle de andre skøre diktatorer og ustabile situationer rundt om i verden. Der er mange andre veje til tredje verdenskrig, end at USA udløser den. Det har de jo ingen interesse i. Men landet vil helt sikkert ikke være den samme stabiliserende faktor, som USA trods alle sine fejl har været før. Og det kan vise sig at være alvorligt nok. Måske skulle vi overveje at opruste?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også