Kommunikationsforum

Er din mail en fail?

Har du ikke selv været der, så kender du med garanti en, der har. Studenter-e-mails, uheldige kombinationer af initialer, autogenererede (og uomgængelige) arbejds-e-mails eller (nu) pinlige teenage-e-mailadresser a la disney_princezz_89@msn.com er noget, vi alle kender til. Med hjælp fra læsernes upassende og grinagtige e-mails sætter Kforum fokus på mail fails og de bivirkninger, de bringer med sig.
E-mailen har fået ry for at betyde rugbrødsarbejde, administrationstid og er til tider ineffektiv, men der er ikke noget, der kan sætte liv i en mailkorrespondance som en fail mail.
E-mailen har fået ry for at betyde rugbrødsarbejde, administrationstid og er til tider ineffektiv, men der er ikke noget, der kan sætte liv i en mailkorrespondance som en fail mail.
Alle har den, og alle har minimum én - gerne to: en privat e-mail og en arbejds-e-mail, og flere måske. Nogle bestemmer vi selv, og andre bliver lavet for os. Nogle er autogenererede, andre har givet HR-afdelingen et godt grin til morgenmødet. Eller også er der bare folk iblandt os med en meget uskyldig tankegang eller en meget lille referenceramme indenfor forkortelser. 
 
Flertallet af os ville næppe have lyst til at skrive fællesmails ud til direktionen fra rape@virksomhedsnavn.dk eller udlevere sit visitkort med e-mailadressen pis@virksomhedsnavn.dk til Googles danske CEO. Men det er der ikke desto mindre nogle af jer derude, der gør, og eksemplerne bliver kun bedre og mere upassende, i takt med at listen vokser!
 
Derfor har vi her på Kforum samlet en oversigt over de bedste og mest kiksede e-mailadresser lige fra godt&blandet under bæltestedet til de ufrivillige latterfremkaldende. Initialer og e-mails er en både grim og grinagtig kombination. Tak til vores Facebook-følgere for bidragene.
 
 
Once I was 7 years old
Det er mange år siden, men af enten praktiske eller emotionelle årsager hænger de stadig ved. Mailen hedder hotmail eller msn og vækker minder om de fantastiske, tidlige teenageår. Denne kategori er for folk, der undgik reptil-fasen (se næste kategori).
 
sweetytilde@xx.dk
etnoLone@xx.dk
pjuskebuske@xx.dk
lamalabelhead@xx.dk
daarligtaber@xx.dk
donkeyman@xx.dk
hugden@xx.dk
 
Reptilhjernen
 
Stemmen er i overgang, hormonerne tager over, trangen til at råbe efter gymnasiepigerne, der passerer dig på Fisketorvet er overvældende. Ligeså er (var) behovet for at understrege din nyligt opdagede seksuelle identitet med en fræk e-mailadresse uimodståeligt. 
 
sug@xx.dk
jegbollerdyr@xx.dk 
kandusutte@xx.dk
sutmin@xx.dk
 
Fan!(atisk)
Kategorien for e-mails der typisk er gået tabt med tiden og kun er husket (og nævnt) af vores venner fra dengang:
 
wulffmorgenthaler344@xx.dk
r2d2@xx.dk
mc_gamer_christian@xx.dk
jura4ever@xx.dk
 
Autogenererede (ufrivillige) lårklaskere
Vi har grint, og vi har grædt (af grin) på jeres bekostning. IT-systemet har spyttet mail og autosignatur ud, og nu sidder du der og skal invitere til fællesmøde fra en e-mailadresse, der har forvandlet dine ellers uskyldige initialer til et freudian slip, der kunne få Lars von Trier til at fnise.
 
 
nazi@xx.dk
scor@xx.dk 
lama@xx.dk
ho@xx.dk 
 
 
svin@xx.dk
amf@xx.dk  
lem@xx.dk
ganja@xx.dk 
cbsso@ruc.dk 
knz@xx.dk
 
 
comeinme@xx.dk 
ankel@xx.dk
std@xx.dk (sexual transmitted desease. Red.)
bisar@xx.dk
kamp@xx.dk 
get@life.dk
fingerme@xx.dk
joke@xx.dk
dkdk@xx.dk
rehaab@xx.dk
 
Prøv at sige det højt
 
På papiret ser det ganske uskyldigt ud og ligner meget troværdigt en sammentrækning af initialer og/eller firmanavn. Men så sidder du og har din bankrådgiver i røret, som beder om din e-mailadresse, og du først skal forsøge at udtale den og derefter stave dig gennem den. Jeg forestiller mig, at Mek Pek har skulle stave sig igennem sit efternavn en del gange.
 
"S som super, C som citroen og E som Erik og så lige et S som super igen. Sces@dr.dk." Verdens sværeste lyd at stave.
Eller: "CBRG@ som på engelsk så bare lyder som cyborg"
 
Prøv selv at udtale følgende:
 
pehk@xx.dk
pekn@xx.dk
arz@xx.dk
zz2p@xx.dk
 
Selvskrevne kælenavne og kendetegn
At være kendt blandt venner og kolleger som 'geniet' lyder umiddelbart ikke dårligt, mens 'hesten' for de uindviede, både kan vække associationer som arbejdshest eller Magtens Korridorers hestevise. 
 
 
"Vores praktikant har fået CTRN = hun er kendt som control-alt-nederen."
 
danand@xx.dk
hest@xx.dk
bibliotekaren@xx.dk 
rask@xx.dk 
geni@xx.dk
lost@xx.dk
alle@xx.dk
littlewolf@xx.dk
steingrim@itookmyprozac.xx
hotmale@hotmail.com 
pest@xx.dk
 
Bæltestedet som øvre grænse
Algoritmen med reptilhjernen på har sørget for at gøre det ekstra underholdende for disse ansatte:
 
sut@xx.dk, 
sutgr1@xx.dk 
sutmin@xx.dk
rape93@xx.dk
rape@xx.dk
pik@xx.dk
peni@xx.dk
rumpe@xx.dk
sugp@xx.dk
ble@xx.dk
sm@xx.dk
 
 
Hvad mon de sælger?
I den anden ende af spektret har vi dem, der er lette at overse, da de nemt ender i spam-mappen, men de er ikke desto mindre interessante. Navne på e-mails, hvor der ikke sidder mennesker med navne bag, kræver en vis taktik for enten at møde modtageren med en "personlig" hilsen eller at afsløre sit formål med beskeden allerede i afsenderfeltet.
 
TDC skulle efter sigende have en autosvar-e-mail for klager, der hedder tdc@blackhole.dk, som eksempelvis afslører en evt. manglende interesse i netop denne slags henvendelser.
 
stopcapitalismo@libero.xx
numerounowebsearch@xx.dk
easybuying@xx.dk
headsup@xx.dk
fribot@xx.dk
hello@xx.dk
 
Det er jo helt absurd, at medarbejdere der arbejder hos store og meget magtfulde koncerner, der altid fremstår professionelle udadtil, kan få en usympatisk email som fx so@xxx.dk. Det kan man fx på gigant-arbejdspladser som Københavns Kommune og Novo Nordisk, hvor der arbejder op til 45.000 medarbejdere med konstant rekruttering og udskiftning. Og her er det at bruge initialer ikke effektivt nok længere.
 
 
I den anden ende af uskyldige e-mailbrugere, der får voldtaget deres initialer, sidder folk, der får mistænkeliggjort deres navn:
 
 
Mangler du imidlertid et navn til din email, er der som så ofte før hjælp at hente på world wide web, hvor du kan generere dit e-mailnavn ud fra navn, interesser, yndlingsord etc. Prøv det her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også