Når fælden klapper, klapper vi i hænderne

Du kender den ekstra (folke)domstol, hvor du hverken kan anke eller appellere. Vi er en flok folkefordømmere, hvis domsfældelser over for offentligt kendte og politikere får Thomas Blachman til at ligne en rundkredspædagog i X Factor.


- Inger Støjberg (V): fejlagtig sagsbehandling af syge udlændinges ansøgninger om ophold, forkerte oplysninger til Folketinget i forbindelse med tvangsadskilte asylpar.
- Birthe Rønn Hornbech (V): statsløsesagen
- Claus Hjort Frederiksen (V): Vildledning af Folketinget, da han blandt flere andre sager gav urigtige oplysninger som beskæftigelsesminister. Beskæftigelsesministeriet bestilte misvisende tal for at fordreje den offentlige debat. Embedsmænd slettede belastende dokumenter fra Beskæftigelsesministeriets arkiver, og der blev lavet forsøg med sygemeldte uden om Folketinget.
- Troels Lund Poulsen (V): skattesagen, Rolex-uret fra en oliesheik og senest et hav af gratis koncerter og billetter til alverdens arrangementer.
- Helle Thorning-Schmidt (A): den tidligere statsminister og ægtefællens skatteforhold
- Anders Fogh Rasmussen (V): den hemmelige krig og kreativ bogføring.
- Lars Løkke Rasmussen (V): overbetaling af privathospitaler, bilagssag 1 og 2, GGGI-sagen. Og senest Kvotekongesagen. Sagerne er en blanding mellem politiske møgsager i embedet og egen personlige dømmekraft. Derfor ramte især underbukseskandalen hårdt. Målinger om Løkkes omdømme og troværdighed blandt befolkningen er aldrig kommet op igen efter de mere personlige skandaler. Alligevel er Lars Løkke en af de eneste, som både har overlevet personlige og politiske skandaler og efter at have været dømt ude gang på gang er vendt tilbage – som en politisk korkprop. Arne Hardis og Hans Mortensen beskrev forleden i en lang analyse Løkke som "Pokerspilleren".

- Lene Espersen (C): Espersen valgte at tage på familieferie på Mallorca frem for til arktisk topmøde, hvor blandt andre den amerikanske udenrigsminister deltog. Konsekvens: massiv kritik fra vælgere og K-medlemmer. Gik af som formand.
- Mette Frederiksen (A): Da hun havde sine børn på privatskole, selvom hun i årevis havde advaret mod privatskoler og anbefalet, at man brugte den danske folkeskole. I årevis blev hun herfor ramt på sit omdømme, sin legitimitet og troværdighed.
- Hans Engell (tidligere C): En betonklods på Helsingørmotorvejen efter en våd aften sendte ikke blot den tidligere K-formand ud i det politiske mørke, men også partiet ud i krise de næste 15 år.
- Bente Juncker (A): Den tidligere socialdemokratiske socialminister klagede over larmen fra otte handicappede, der var nabo til ministeren. Juncker var færdig i politik efter kun 14 dage som minister.
- Flemming Oppfeldt (tidligere V): Han røg ud i en normskandale af de helt store, da han blev anklaget for pædofili. Siden så vi ikke meget til Oppfeldt, der endegyldigt var færdig med en politisk karriere.
- Thomas Banke (V): Borgmester Banke var en kombination af misbrug af kommunens hævekort samt en stor mængde morfin og andre lignende stoffer for at holde dampen oppe. I flere forsøg har Thomas Banke forsøgt at få comeback. Indtil videre uden held.
- Henriette Kjær (C): Overtrukne hævekort og og rod i økonomien var også en stor del af den tidligere familie- og ligestillingsministers liv sammen med ægtefællen Erik Skov Pedersen. Da sagerne eksploderede i pressen – trods Kjærs popularitet i partiet og i befolkningen – var hun endegyldigt færdig som minister. Og i politik.


Splinten i vores eget øje
