Kommunikationsforum

Københavnersnuden strikes back

Hvorfor nu denne hetz mod København? Hvorfor skal vi betale 500 mio. kroner for resten af Danmarks velfærd? Hvorfor synes alle, at vi er besserwissere, hovski-snovski og ren attitude? Hvorfor kan ingen forstå, at vi elsker vores hovedstad, FORDI den er en hovedstad; en stor by med mange mennesker, holdninger og muligheder? En by, som vi ikke vil forlade, fordi nogle politikere har besluttet, at de statslige institutioner skal ud i provinsen. Det er med andre ord næsten blevet københavneri at ville have en hovedstad.
Nanna Kalinka Bjerke er træt af, at resten af Danmark ikke forstår det: Hun er stolt af at være en københavnersnude og kunne ikke drømme om at bo andre steder. Billede fra skribentens Facebookside.
Nanna Kalinka Bjerke er træt af, at resten af Danmark ikke forstår det: Hun er stolt af at være en københavnersnude og kunne ikke drømme om at bo andre steder. Billede fra skribentens Facebookside.
af Nanna Kalinka Bjerke
Som københavner er jeg både træt af, chokeret og fornærmet over den hetz, der køres mod alt, der ligger øst for Valby Bakke. Det er den værste smædekampagne, hvor alt, hvad der er københavnsk, er blevet mistænkeligt, elitært og højrøvet. Det skal med andre ord bare ødelægges, hellere før end siden.
 
Verbalt er der ingen grænser for, hvad vi har lagt øre til de seneste år, men heller ikke i praksis bliver der lagt fingre imellem: Både Kbh. og Frb. skal hoste op med kæmpe millionbeløb på baggrund af den nye udligningsberegning kommunerne imellem. De statslige arbejdspladser udflyttes fra hovedstaden på en facon, som havde vi et totalitært styre.
 
Det sidste skrig er, at kommunerne må beholde endnu færre af de penge, de skraber ind for parkering, selvom storbyen er et helvede af biler. Der tegner sig altså et grimt mønster.
 
Vi er 1,5 mio. mennesker i hovedstadsområdet, og vi er også danskere. Og vi er lige så forskellige fra hinanden som alle andre, så hold nu bøtte med jeres udskamning. Faktisk er vi nok mere forskellige fra andre i landet, da alle jeres sjove, skæve og anderledes børn flygter hertil fra småborgerlighedens klaustrofobi.
 
Der er faktisk et ord for det, nemlig antimetropolianisme. Det hænger ofte sammen med den slags ismer, hvor alt det, man ikke kender eller føler sig tryg ved, skal kontrolleres, hånes, mistænkeliggøres og slås ned.
 
Skribentens opråb stammer fra Facebook. Snyd ikke dig selv for kommentarerne:
 
 
#københavnersnude #fingrenevæk #bashingerlatterligt
 #københavn #imperialaverbevægelse #komvilaverentshirt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også