Kommunikationsforum

Absolut jobsøgning

Du skal kreere det perfekte CV, du skal skrive en fængende ansøgning, du skal skille dig ud fra mængden, du skal have grafiske skills. Din personlige branding skal være opdateret, du skal svare på spørgsmål, du skal være ærlig - men ikke for ærlig - og sidst, men ikke mindst, er der ting, du simpelthen ikke må sige til selve jobsamtalen. Alle disse ting skal gøres og huskes hver eneste gang, du søger et job. Det kan virke uoverskueligt, men fortvivl ej: Kforum har samlet alle de bedste artikler, tips og tricks til, hvordan du kommer helskindet igennem til din næste ansættelse.
Look no further! Der er gode råd at hente, hvis du leder efter job. Foto: Getty Images
Look no further! Der er gode råd at hente, hvis du leder efter job. Foto: Getty Images

CV
Første skridt på vejen mod dit næste job er at kunne præsentere dine kvalifikationer på en appetitlig måde. Det førstehåndsindtryk, du skaber med dit CV, er afgørende for, om du bliver lagt i den rigtige bunke.


Et bud på, hvordan du kan fremstille dine svagheder. 

Hvis du ikke synes, at du får nok respons på dine ansøgninger, kan det være, at du skal kigge dit CV igennem en gang til. Har du opstillet det på den rigtige måde? Har du husket dit frivillige arbejde? Er du for lang i spyttet? Skriver du det rigtige først? Du kan få inspiration til at opbygge det gode CV ved at finde forskellige skabeloner, som du kan sætte dit CV ind i. Tjek f.eks. Canva ud – det er nemt, gratis, og der er god inspiration at hente. 

Du kan også gå lige til sagen og se, hvordan du skaber det perfekte CV. I artiklen finder du blandt andet gode råd om, hvilke farver der virker bedst, hvilke ikoner der er no go, altså helt overordnede input til, hvordan du skaber det bedste visuelle udtryk. Du kan også blive klogere på infografik og layout her. Mangler du inspiration til indholdssiden af et godt CV, kan denne artikel hjælpe dig på vej.

#REKLAMEPLADS#


Selve ansøgningen 
Et godt CV er dog sjældent nok det skal selvfølgelig bakkes op af den gode ansøgning.

Når du søger en opslået stilling, har du en ramme, du kan udforme din ansøgning indenfor. Den uopfordrede ansøgning kræver, at du kommer hurtigere på banen med viden om virksomheden og branchen, fordi du selv kommer møvende uden at have fået en invitation.
 
At kunne gennemskue nøjagtigt, hvad du skal skrive i din ansøgning for at matche virksomheden fuldstændigt, kan være en svær disciplin, men du kan blive meget klogere her.
 
Det perfekte CV og den gode ansøgning skal fremstille dig som den mest kompetente, initiativrige, samarbejdsvillige og selvstændige medarbejder, men husk, at det skal fremstilles på en måde, så du stadig kan se dig selv i ansøgningen, så derfor: Be yourself – everybody else is taken.
 


Netværk
Du er kun så stærk som dit netværk, men det kan være svært at komme ud og udvide netværket og skabe nye kontakter. Men det er en vigtig del af det at søge arbejde, derfor kan du i denne artikel få gode idéer til, hvordan man skaber den første kontakt til virksomhederne også i den kommende sommerferieperiode, hvor erfaringerne viser, at jobudbuddet går betragteligt i stå.

 
Du kan med fordel tænke i kreative løsninger, når du skal nå nye netværk. Et eksempel på dette er denne video, som FanFabrikken lavede sammen med Casper Rundager, da han søgte efter job. Videoen er set næsten 170.000 gange på LinkedIn og skaffede Casper Rundager et job som kommunikationskonsulent. 
 
Dit digitale fodspor er en del af din personlige branding, og her giver vi gode råd og vejledning til, hvordan du nemt og hurtigt kan styrke dit personlige brand. 
#REKLAMEPLADS#
 
Du kan også vælge at fokusere på LinkedIn. Ligesom eksemplet med Casper Rundager i videoen ovenfor er LinkedIn et effektivt redskab til at nå en masse dygtige mennesker, der kan hjælpe dig videre, hvis du har brug for det. Sidder du allerede i din drømmestilling, kan du måske alligevel bruge lidt tid på at give din LinkedIn-profil førstehjælp. 
 
Jobsamtalen
Du har gjort det! Du er blevet indkaldt til en samtale, men ...! Hvad skal du sige? Hvordan skal du fremstille dig selv på den bedste måde? Her får du gode råd til, hvordan du bedst svarer på de 27 dræberspørgsmål, der oftest bliver stillet under en jobsamtale.
 
Det er vigtigt at have de bedst mulige kort på hånden inden jobsamtalen. At være sikker på, hvad du skal sige, kan hjælpe dig langt hen ad vejen. Det er dog lige så vigtigt at være klar på, hvad der ikke skal siges under en jobsamtale. I denne artikel kan du læse otte ting, du i hvert fald ikke skal sige til jobsamtalen.
 
 
Du er kommet helskindet igennem alle de spørgsmål, der er blevet stillet dig, og du kan næsten se enden på den krævende samtale. Men der mangler stadig én ting. De spørgsmål, du skal stille dem. I denne artikel får du 60 idéer til spørgeteknik, som du kan kombinere med 15 spørgsmål til din næste chef.
#REKLAMEPLADS#
 
Lige på falderebet ønsker vi her på redaktionen at give dig de bedst mulige kort på hånden, derfor giver vi dig gode karriereråd fra de rigtigt gode.
 
Hvad enten du er jobsøgende – eller en virksomhed, der søger ny medarbejder – kan du få inspiration i Danmarks største jobportal for kommunikationsbranchen.
 
Held og lykke!
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også