Kommunikationsforum

Mest læste specialer i 2019

Hvert år bliver der indsendt mange specialer til Kforum. Hvis du ikke nåede at læse dem allesammen, så får du her en liste med årets ti mest læste specialer.
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

1. Satirikerens nye klæder

Læst af: 37.081

Skrevet af: Caroline Boas, Vibeke Finnemann Scheel og Stine Bagger Vium


Foto: Screenshot fra specialets forside

Specialet Satirikernes nye klæder fra Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS undersøger nyhedssatiren i Danmark og den rolle, genren spiller som aktør i vores demokrati. Specialet tager sit afsæt i den tillidskrise, der synes at dominere den politiske nyhedskultur i Danmark, hvor politikere og journalisters troværdighed ligger på linje med brugtvognsforhandlere.

 

2. Ghettostigmaet set indefra

Læst af: 33.393

Skrevet af: Sidse Thestesen

I specialet undersøger hun, hvorvidt og hvordan unge af anden etnisk baggrund fra Vollsmose oplever stigmatisering af området. Hvor stigmatisering opleves, undersøger hun yderligere, hvordan de unge reagerer på den.

 

3. Sorgens intertekstualitet

Læst af: 30.854

Skrevet af: Anna Sif Kyhn

I juni 2018 optog World Health Organization (WHO) en ny diagnose i det internationale diagnosesystem ICD-11: Prolonged grief disorder (på dansk kaldet vedvarende sorglidelse eller kompliceret sorg). Dette satte for alvor sorg som fænomen på det politiske, sociologiske og særligt det sundhedsfaglige landkort. Samtidig forefindes der i dag en stor kulturel interesse for emnet, hvor sorg er et udbredt tema i kunsten, herunder i samtidslitteraturen.

Dette speciale vidner om en sorgkultur i forandring, hvor litteraturen kan lære os noget om måden, vi håndterer og kommunikerer i og om sorg på.

 

4. DR fra et internt perspektiv - public eller politisk service?

Læst af: 13.633

Skrevet af: Gustav Foss Fabricius og Fabian Uth Nielsen.

DR har gennem en årrække været genstand for massiv kritik som værende en stor, lukket, magtfuldkommen, arrogant og udemokratisk mediemastodont. Resultatet af dette kulminerede i et mediepolitisk spil, hvor DR stod tilbage som de helt store tabere. Men hvordan agerer en upartisk public service-udbyder i en situation, der er drevet af en politisk dagsorden, som påvirker og sætter spørgsmålstegn ved hele organisationens eksistensgrundlag? Dette speciale undersøger denne komplekse situation – i et public relations-perspektiv.

 

5. Kan influencer marketing tage overhånd?

Læst af: 11.659

Skrevet af: Natascha Larsen, Lisbeth Møller Fjorbak og Freya Asberg

 
Foto fra specialet.

Instagram er blevet en vigtig markedsføringsplatform for virksomhederne, da 47 % danskere i 2018 i alderen 16-89 år befinder sig på platformen. Det er derfor oplagt for dig og din virksomhed at anvende platformen, når du skal markedsføre dig via influencers, da en bred del af målgruppen befinder sig her. Men der er en tendens til, at flere og flere virksomheder larmer for meget set ud fra forbrugerens perspektiv. Forbrugerne føler sig kvalt i de sponsorerede opslag, fordi de ser de samme reklamer flere gange dagligt, blot fra forskellige influencers.

 

6. The Impact of Influencers

Læst af: 10.904

Skrevet af: Sofie Monk Pedersen og Louise Sieverts


Foto: Screenshot fra specialets forside.

Modeindustrien præges i stigende grad af brugen af indflydelsesrige individer, populært kaldet influencers, som markedsføringsredskab i et forsøg på at nå de mere end 3 milliarder aktive forbrugere på de sociale medier. Da influencermarketing er omkostningseffektivt, er det et populært middel blandt startups samt små og mellemstore modevirksomheder. Dette er på trods af manglende forskning i influenceres specifikke påvirkning af forbrugernes opfattelse af brands.

Med dette udgangspunkt besvarer kandidatafhandlingen følgende problemstilling: Hvordan benytter startup-modebrands influencers som led i at opbygge deres brandidentitet, og har dette indflydelse på forbrugernes opfattelse af brandet?

 

7. Mikro-influencere: et autentisk talerør

Læst af: 3.072

Skrevet af: Josephine Staunsbjerg


Foto: Screenshot fra specialets forside

De seneste år har vi set en opblomstring af nye markedsføringskanaler, og med over 250.000 aktive brugere i Danmark er Instagram blevet en essentiel spiller på den digitale bane. Forbrugere er blevet mere immune over for traditionelle reklamer, og derfor er der kommet nye metoder til at nedbryde barriererne: Mikro-influencers er en af dem.

Specialet undersøger, hvordan modtagere oplever autenticitet i relation til mikro-influenceres sponsorerede opslag på Instagram.

 

8. An examination of how Big Data can be applied in developing more applicable Customer Journeys

Læst af: 2.589

Skrevet af: Kristoffer Kamstrup Gade.


Foto: Screenshot fra specialets forside.

Specialet undersøger, hvordan big data kan bruges til at nuancere nutidens kunderejse. En rejse, som har ændret sig markant i takt med digitaliseringens indtog og forbrugerens øgede adgang til information, men som – det til trods – ikke har ændret sig markant i den akademiske litteratur.

 

9. Psykologens konsultative arbejde med observationer i PPR - med fokus på barnets perspektiv

Læst af: 1.956

Skrevet af: Helene Albeck Stæhr


Foto: Mascot / Gettyimages.

Psykologens kommunikative færdigheder er afgørende for, hvorvidt det lykkes at skabe positiv forandring omkring barnet ved hjælp af observation som psykologisk undersøgelsesmetode. Det er en af hovedkonklusionerne i dette speciale, hvor formålet er at undersøge, hvilke tiltag i det konsultative arbejde der har betydning for, om PPR-psykologens observationer bliver brugbare i samarbejdet mellem forskellige professionelle om at skabe de bedste udviklingsbetingelser for barnet.
 

10. Skal vi gå sammen på opdagelse?

Læst af: 1.829

Skrevet af: Julie Eksesen

Dette speciale undersøger med en dialogisk tilgang til medieinterviews, hvordan forskellige interviewere får deres interviewperson til at åbne op for samtale om dybereliggende emner, og ligeledes, hvilken rolle ‘rapport’ (”kemi”) spiller i denne sammenhæng.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også