Kommunikationsforum

Warcore for the win

I 90’erne kom cargobukser og militærstøvler på banen som artefakter, der illustrerede, at ”du var hot”. I dag anvender generation Z warcore-stilen til at finde styrke i en usikker verden. Mode er ikke længere en luksus for de velstillede. Det er i stedet blevet et visuelt opråb til et samfund i forfald.
Warcore breder sig som modetrenden, hvor verdens uhyggeligheder materialiserer sig i unges beklædning. Foto: Reddit
Warcore breder sig som modetrenden, hvor verdens uhyggeligheder materialiserer sig i unges beklædning. Foto: Reddit
Det er langt fra første gang, at modebrands finder inspiration i militærtøj. De militære referencer er blevet anvendt regelmæssigt i flere årtier tilbage med små detaljer som camouflageprint, Dr. Martens-støvler og grove bælter, men denne gang er det anderledes. Aldrig før er stilen blevet anvendt så gennemført, som vi ser den igennem warcore. Nu er det ikke længere få fragmenter, der anvendes. I stedet går de unge all in og iklæder sig en decideret kampuniform bestående af lange frakker, masker, elefanthuer, militærstøvler og skudsikre veste. Alt i alt en uniform, der er klar til kamp.  
 
 
Et billede, der indeholder person, militæruniform

Automatisk genereret beskrivelseUnge trendsættere iklædt warcore. Foto: COURTESY OF SUBJECTS 

 

Udover specifikke elementer som veste med masser af lommer og maskering af ens ansigt er det også afgørende, at farvesammensætningen er monokrom, enten i sorte, sandfarvede eller mørkegrønne nuancer. Og er du i tvivl om, hvor du kan købe dig til trenden, ja, så er der digitale butikker, der specialiserer sig i netop denne trend.