Kommunikationsforum

Normies crasher vores mood

Kronolekter er generationernes sprogvariationer, og hver generation har en tendens til at mene, at netop deres kronolekt er den rigtige udgave af sproget. Nutidens ungdom har naturligvis også en kronolekt, der ikke overraskende er tungt påvirket af internettet. Den kan være kryptisk for tidligere generationer, der omvendt skal lade være med at bruge den, hvis ikke de kan get it right. Så bliver det nemlig lowkey wacked content, lol.
af Emil Probst
De unge kommunikerer basicly kinda fint, ish.
 
Hvis ikke du kan forlade dig på og acceptere det, er det en epic fail. Not gonna lie.
 
Det er jo et must, at sproget har en impact på people, så det bliver relatable. Det er bare min mening. Men det er virkelig svært at rate, hvornår noget er en sproglig banger, boring eller bare et long shot.
 
At de voksne så har svært ved at finde det relatable, kan godt være lidt af et issue, men det så fint.
 
No big deal, og der opstår sjældent en beef. No hard feelings, vi unge gider bare ikke have jeres advice, de er ret wack, ærligt.
 
For råd er der nok af, men I voksne må forstå, at vi kommunikerer på vores egen måde, sådan som det bedst falder os ind, og som tidens tand har lært os det.
 
Fair nok, ikke alle er lige committed, men sværg, det er sygt, så sindsyg competitive the shit kan være. Nogle spiller safe, andre kører den stabilt – det bliver bare ret cringe, når normies crasher vores mood.
 
 

De voksne zigger os

 
For det er really en failure, når voksne mennesker claimer, at de er smarte, og prøver at connecte med ungdommen – det er bare lowkey wacked content. That’s it, lol.
 
I voksne prøver nok bare for hårdt; det skal vi ikke be’ om. Vi har ikke nogen request om, at I kan tale vores sprog, men hvis I alligevel sætter jer det for, så get it right. Det bliver for random, når I bare taler dansk med enkelte engelske ord hist og her.
 
Lmao, de voksne zigger os; det er ret stramt. Bruh, vi har legit fået nok, Cmon, I kan godt tage og baile, for sure, yeah, det er ikke lit; det er helt sikkert. Hvis vi trigger jer, lever I 100 p et noob life. Det er fuldstændig fake.
“Hørt”
“Same, jeg callede den.”
 
Så skud ud til alle de unge, der gør det nok godt – uanset, om du koger, er en giz, en krid eller bare har lidt run på, fordi du skal i fitten – så er det the spirit.
 
Så lav den helt gode – du må bare ikke være for invested – og vær woke med os: Det er kæmpe fedt. Og her er mit main focus på jer voksne, der mener at vide noget om communication, og hvordan man nailer den.
 
Det er bare vigtigt at huske, at vi ikke må badge hinanden, men skal naile den sammen, 200 IQ – så længe vi ikke jinxer den; det vil være for close. De unge er OP.
 
 

Tidens kronolekt

 
I gamle dage, når Amors pil havde ramt en flanerende ungersvend, gjorde man kur til en kvinde, inviterede på stævnemøde og inklinerede inden aftenens dans. 
I dag er kommunikationsmåden en anden, omend indholdet og pointen er den samme. Nej, skal du være smart i dag, må du:
“Btw, slide into my dm, hvis du er dva eller fråd”, for
“Yeet, jeg er påpå, så hook me up, hvis du er game indeed.”
 
Jaja, tidens kronolekt er naturligvis en anden, end den var, da far var dreng – men sproget er en dynamisk størrelse, der til stadighed er i forandring og udvikling. Udvikling bør vi glædes over, for det er trods alt hele fundamentet for civilisationen.
 
Det handler ikke om at være tarvelig, provokerende eller kompromittere, men det er jargonen over nettet, hvor de unge som bekendt befinder sig en stor del af deres tid. Og så er det klart, at man overfører sit sprog fra den virtuelle verden til sit sprog in real life.
 
Unge mennesker gør i virkeligheden bare, hvad de føler for, men det kan godt virke temmelig aggressivt for jer voksne. Vi lever bare livet – ligesom alle andre – og prøver at gøre det GG.
 
Det må I voksne kunne forstå.
 


Ok, boomer.

 
*ordforklaringer:
 
Banger = noget rigtig godt
Beef = slagsmål, uenighed, overensstemmelse
Wack = dårlig
Sværg = vær ærlig
Lowkey = oprigtigt
Zigger os = stjæler os (vores stil)
Bruh = nærmest opgivende reaktion over forholdene
Baile = aflyse, forsvinde
Lit = varmt, godt
Noob = amatør, novice
Calle den = forudse
Giz, krid = lækker pige, flot, dejlig kvinde
Naile den = gøre det godt, succes, sejre
Badge = udskælde og udskamme
OP = overpowered
Dva, fråd = lækker, som man savler over, dejlig
GG = good game, godt gjort
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også