Kommunikationsforum

"Er der en politiker til stede?"

Pressemødet om forsyningssituationen på energi er slut. Tidligere lektor ved Københavns Universitet Klaus Kjøller er mildt sagt ikke imponeret.
Fire embedsmænd på række ifølge Klaus Kjøller. Fra højre: skatteminister Jeppe Bruus, erhvervsminister Simon Kollerup, klimaminister Dan Jørgensen og direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw. Foto: Liselotte Sabroe
Fire embedsmænd på række ifølge Klaus Kjøller. Fra højre: skatteminister Jeppe Bruus, erhvervsminister Simon Kollerup, klimaminister Dan Jørgensen og direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw. Foto: Liselotte Sabroe
Torsdag blev der holdt pressemøde om forsyningssituationen på energi, hvor klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, erhvervsminister Simon Kollerup, skatteminister Jeppe Bruus og direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw var til stede.
 
Trods tre ministre til pressemødet havde Klaus Kjøller, tidligere lektor i moderne dansk sprog og sprogbrug ved Københavns Universitet og forfatter af bogen Manipulation – en håndbog, svært ved at få øje på en politiker til pressemødet.
 
"Der står tre ministre deroppe og taler som embedsmænd. Altså er der en politiker til stede? Nej. Det er et kæmpe problem, at man får den samme snak fra dem på alle spørgsmålene. De mangler idealisme og at vise empati og kæmpe for at løse danskernes problemer. I stedet stikker de af fra problemerne, og det bliver en indforstået snak mellem journalister og politikerne."
 

Hvor er brandtalen?

Som optakt til pressemødet udlagde Klaus Kjøller fire punkter til Kforum, som politikerne skulle leve op til: ærlighed, idealisme, stabilitet og kompetence.
 
Af dem formåede de faktisk at leve op til ærlighed, stabilitet og kompetence. Men idealismen slog ikke igennem, og det er ifølge Klaus Kjøller et stort problem.
 
Tidligere lektor ved KU og forfatter af bogen "Manipulation – en håndbog" Klaus Kjøller savner idealisme fra politikerne, som han mener, er for embedsmændsagtige. Foto Kim Nielsen
 
"De har undervurderet, hvad folk i virkeligheden vil have svar på. Der bliver ikke reageret politisk på alvorlige og reelle spørgsmål, om hvad folk skal gøre, og hvad politikerne konkret gør for at hjælpe. De tænker og handler som embedsmænd og viser ikke engagement i at løse folks problemer i deres måde at svare på. Man har brug for en politiker, der kunne sige det med følelser og nå ud til folk, så de tror på budskabet. Der mangler en brandtale fra politikerne, så folk kan mærke, at de brænder for at løse danskernes udfordringer," siger han.
 
Klaus Kjøllers endelige dom over kommunikationen til pressemødet er: Ikke bestået.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også