Kommunikationsforum

S-profiler i markant omfavnelse af Å

At socialdemokraterne og den øvrige røde blok forsøger at heppe Alternativet over spærregrænsen, er efterhånden en gammel nyhed. Ved at medvirke i en kunstinstallation til fordel for Å har S-profilerne Pernille Rosenkrantz-Theil og Peter Hummelgaard sammen med SF’s Pia Olsen Dyhr dog taget omfavnelsen skridtet videre.
Rød bloks lovestorm tager skridtet videre. Pernille Rosenkrantz-Theil, Pia Olsen Dyhr og Peter Hummelgaard har givet tilladelse til at indgå i en kunstinstallation for Å. Foto:  Franciska Rosenkilde på Twitter.
Rød bloks lovestorm tager skridtet videre. Pernille Rosenkrantz-Theil, Pia Olsen Dyhr og Peter Hummelgaard har givet tilladelse til at indgå i en kunstinstallation for Å. Foto: Franciska Rosenkilde på Twitter.
af Mikkel Skov Petersen
“Ps. Tak for lån til @RosenkrantzT, @PiaOlsen og @PHummelgaard, som alle har givet os lov til at være kreative med deres plakater”, skriver Franciska Rosenkilde, der er Alternativets spidskandidat.
 
Ps’et er en tilføjelse til et tweet, hvor Rosenkilde delte et billede af tre valgplakater for Rosenkrantz-Theil, Olsen Dyhr og Hummelgaard. Plakaterne er delvist overhældt med grøn maling. Øverst hænger en plakat med teksten: “Alternativet. Gør alle lidt grønnere”
 

Hos Alternativets sekretariat oplyser Karina Willumsen, der er Alternativets presse- og kommunikationschef, at der er tale om en kunstinstallation, og at der er indhentet både mundtlige og skriftlige tilladelser fra alle involverede.
 
Den kreative plakatinstallation er i sig selv bemærkelsesværdig. Endnu mere bemærkelsesværdig er dog det samtykke de tre politiske profiler har givet.
 

“Et ret markant næste skridt”

De tre profilers medvirken i kunstinstallationen følger efter det, som TV 2 har kaldt en “Lovestorm fra Socialdemokratiet”.
 
“Vi har tidligere set, hvordan politikere fra Socialdemokratiet har støttet Alternativet og aktivt heppet på partiet, da der kom målinger, hvor Alternativet var over spærregrænsen. Det her er jo et ret markant næste skridt,” siger Anna Ebbesen, der er selvstændig rådgiver og deltager i Kforums valgkampspanel.
 
Det var bl.a. klimaminister Dan Jørgensen, der på sociale medier lykønskede Torsten Gejl, der p.t. er Alternativets eneste medlem af Folketinget, da partiet første gang kom over spærregrænsen i en måling.
 
 
Ét er dog ifølge Anna Ebbesen at sige tillykke, noget andet er så tydeligt at sende et politisk signal.
 
“Man låner sin egne plakater ud for ikke bare at støtte, men også aktivt signalere, at der findes muligheden for et rødt-grønt flertal, hvis Alternativet også kommer ind. Et flertal, hvor Socialdemokratiet måske endda kan undvære Moderaternes mandater, hvis nok vælgere tør støtte Alternativet”, siger Anna Ebbesen og fortsætter:
 
“Det bliver interessant at se, om det bliver fulgt op af andre initiativer af politisk karakter også, når nu valgkampen går ind i sin slutspurt.”
 
Alternativets presse- og kommunikationschef, Karina Willumsen, fortæller, at de "overmalede" plakater kun hænger et enkelt sted ved Hovedbanegården i København.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også