Kommunikationsforum

K-direktør stopper i Coop efter syv måneder

Kforum har talt med Mikkel Jørnvil om, hvorfor han er stoppet som direktør for kultur og kommunikation i Coop efter syv måneder i jobbet.
Mikkel Jørnvil kunne ikke blive enig med Coop om fremtidigt fokus, derfor skilles deres veje nu. Foto: Coop
Mikkel Jørnvil kunne ikke blive enig med Coop om fremtidigt fokus, derfor skilles deres veje nu. Foto: Coop
Mikkel Jørnvil stopper som direktør for kultur og kommunikation i Coop efter syv måneder i jobbet. Det skriver han selv på LinkedIn.
 
Kforum har talt med Mikkel Jørnvil, der siger, at de skilles som gode venner, men at han manglede den gode mavefornemmelse og skulle gå på kompromis med måden, han leder på.
 
Han har fokus på mere enkelhed og sund fornuft på lang sigt, mens tiden er en anden for Coop.
 
"Jeg troede, jeg skulle være i Coop i lang tid, men det er en sindssyg tid, vi er i. Branchen er afsindigt hårdt ramt, og der er fokus nærmest udelukkende på kerneforretningen. Jeg er typen, der står for at skabe forandringer, præge kulturen og lederskabet. Det fikser man ikke på kort tid, og de vores fokus kunne ikke forenes lige nu," siger han.
 

Dialog med koncernchef blev til afgang

 
Mikkel Jørnvil blev hentet fra Nordea til Coop i april, hvor han fik en plads i HR-ledergruppen. En måned senere blev HR-afdelingen lagt sammen med Kommunikation i teamet Kultur og Kommunikation, som Mikkel Jørnvil fik ansvaret for.
 
Han blev samtidig en del af koncernledelsen, der blandt andet består af koncerntopchef Kræn Østergaard Nielsen. Efter en dialog med koncerntopchefen blev det til et farvel til Coop for Mikkel Jørnvil.
 
”Gode arbejdsdage har der været mange af, men samtidig har der været en uoverensstemmelse omkring, hvordan vi konkret skulle nå vores mål. Det tog koncernchefen, Kræn (Østergaard Nielsen, red.), og jeg en ærlig dialog om - og vi blev enige om, at vores veje skilles her. Jeg skriver det så åbent for at undgå diverse tolkninger. Dialogen blev taget på min foranledning, og vi skilles med gensidig respekt, et smil og en kop Cirkelkaffe,” skriver Mikkel Jørnvil i sit LinkedIn-opslag.
 
 

Udfordrer, hvis noget ikke er logisk

 
Forskellene mellem Mikkel Jørnvil og Coop blev for store, og han følte ikke, at han kunne bidrage med, hvad han er god til.
 
"Jeg er typen, der siger, hvad jeg ser, og udfordrer, hvis noget ikke er logisk eller kunne gøres mere enkelt eller smart. Det kræver tid og båndbredde at tage imod, og der har Coop fokus på forretningen her og nu," siger han.
 
 
Mikkel Jørnvil ved ikke, hvad han skal endnu, bortset fra at han vil trække stikket og tænke sig om. Han er i hvert fald åben for lidt af hvert.
 
"Jeg skal sætte ild til netværket. Jeg vil gerne finde det helt rigtige job, som matcher med, hvad jeg står for. Så det kan godt være, jeg laver noget selvstændigt arbejde, indtil det rigtige match dukker op. Jeg er åben over for alle mulige brancher og job. Det vigtigste er, at jeg kan gøre en forskel," siger han.
 
Coop har i skrivende stund ikke annonceret en afløser til Mikkel Jørnvils stilling.
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også