Kommunikationsforum

K-chef vender tilbage til Borgen

Efter blot fem måneder som chef for PR og kommunikation i it-selskabet Netcompany, vender Karen Clement tilbage til det politiske liv, hvor hun tidligere har haft flere poster.
Foto: PR
Foto: PR

Det blev en kort afstikker til corporate communication for Karen Clement, som fra 20. december er hentet ind som særlig rådgiver for udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne. 

Hun blev 1. august ny chef for PR og kommunikation i det børsnoterede it-selskab Netcompany, der ikke tidligere havde haft en lignende intern rolle.

Tidligere har hun været pressechef i Forsvarsministeriet og ledende pressesekretær i Statsministeriet for både Lars Løkke Rasmussen (tidl. V) og Mette Frederiksen (S) samt reporter på TV2.

I sit nye job skal hun bistå udenrigsministeren i det regeringspolitiske arbejde, fremgår det af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

”Karen har stor analytisk kapacitet, et godt politisk boldøje og erfaring med udenrigs- og sikkerhedspolitik. Derfor er jeg meget glad for, at hun har takket ja til at blive særlig rådgiver for mig," siger Lars Løkke Rasmussen i meddelelsen og fortsætter:

"Jeg er sikker på, at Karen bliver en dygtig rådgiver, og jeg ser frem til samarbejdet med Karen og andre gode kræfter i Udenrigsministeriet.”

I et interview med Kforum i november, skinnede Karen Clements baggrund i den politiske rådgivning igennem:

"Jeg kan godt mærke, at jeg nok stadig har for meget fokus på politisk kommunikation. Jeg er stadig i gang med at akklimatisere til det private erhvervsliv," sagde hun i den forbindelse. 

Hun fortalte også om sin forkærlighed for oneliners. Et af de eksempler hun fremhævede blev netop leveret af Lars Løkke Rasmussen:

"Da jeg arbejdede i Statsministeriet under Lars Løkke, var vi til nogle forhandlinger i EU. Ved efterfølgende doorstep med pressen sagde han, at ”det er svært at række hånden ud mod nogen, der står med hænderne i lommen”. Virkelig godt billede på situationen den aften. Bagefter skrev flere til mig, om jeg havde udstyret ham med den linje. Men den kunne jeg desværre ikke tage æren for," sagde hun til Kforum. 

Hun gjorde det også klart, at hun har et stort fokus på iscenesættelsen i forbindelse med politiske udspil.

"Ingen hører dit budskab, hvis du har en bussemand på kinden, når du afleverer det. Men billederne består, og de er stærkere end alt det andet – uanset om de er retvisende for situationen eller ej. Så sørg for at have kontrol med alle detaljer," lød hendes råd. 

Karen Clement er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2008.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også