Kommunikationsforum

Anders Langballe bliver særlig rådgiver

Tidligere kommunikationschef og politisk redaktør på TV 2 Anders Langballe vender tilbage til politik, men nu i rollen som særlig rådgiver.
Anders Langballe har kritiseret kulturen på Christiansborg, men vender nu tilbage som særlig rådgiver. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Anders Langballe har kritiseret kulturen på Christiansborg, men vender nu tilbage som særlig rådgiver. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, Moderaterne, har ansat Anders Langballe som særlig rådgiver, fremgår det af en kortfattet pressemeddelelse fra ministeriet. 
 
Han har senest arbejdet som kommunikationschef i Danske Handicaporganisationer og Dansk Ejendomsmæglerforening efter et meget medieomtalt farvel til TV 2. Det kom i kølvandet på, at han som politisk redaktør på tv-stationen fik to blodpropper i hjernen i 2018, hvilket han i 2021 udgav bogen Forfra om. Her fortalte han om en "overarbejds- og præstationskultur" og tog desuden et opgør med den journalistiske dækning af Christiansborg. 
 
På LinkedIn skriver han selv om udnævnelsen:
 
"Jeg har efterhånden prøvet en del på Slotsholmen. Meget af tiden er gået med at beskrive, formidle og analysere det politiske arbejde på forskellige medier. Men jeg har til gode at opleve systemet arbejde indefra," lyder det i opslaget, som fortsætter:
 
"Det glæder jeg mig til nu også at prøve. Jeg er begyndt som særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. Jeg tror på, at jeg kan bruge min erfaring og færdigheder i den funktion, og jeg glæder mig til arbejdet for Christina og sammen med de dygtige nye kollegaer i ministeriet."
 
Anders Langballe har desuden erfaring med at dække politik som politisk reporter på Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2004. 
 
Siden august sidste år har Anders Langballe været vært for radioprogrammet Valg i Danmark, der blev sendt alle hverdagsmorgener på 24syv.
 
Christina Egelund er ikke valgt ind i Folketinget, og hun stillede heller ikke op, men blev hentet ind på ministerholdet af Moderaternes politiske leder, Lars Løkke Rasmussen, da SVM-regeringen var en realitet i december. Hun har tidligere været folketingsmedlem for Liberal Alliance, skriver Ritzau. 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også