Kommunikationsforum

NB-næstformand trækker sig efter kun to uger

Henriette Ergemann trækker sig som næstformand i Nye Borgerlige, efter hun i sidste uge undskyldte for sine hårde kommentarer om bl.a. Karen Hækkerup.
Henriette Ergemann har selv valgt at trække sig, skriver hun på Facebook. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Henriette Ergemann har selv valgt at trække sig, skriver hun på Facebook. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter blot to uger som Nye Borgerlige næstformand trækker Henriette Ergemann sig. Det skriver hun på Facebook.
 
Hun begrunder afskeden med, at hun ikke ønsker, at hendes gamle udtalelser skal stå i vejen for Nye Borgerlige, og at den seneste tid har været hård for hende.
 
"Den seneste uge har været sindssyg hård for mig, min familie og for det parti, jeg holder så meget af. Jeg er en holdspiller ind til benet, og det sidste jeg ønskede var at skade partiet, og at nogle gamle udtalelser står i vejen for det vigtige arbejde, vi har for et friere Danmark," begrunder hun sin beslutning.
 
Beslutningen om at trække sig sker, efter Henriette Ergemann i sidste uge undskyldte for sine hårde kommentarer om blandt andet tidligere socialdemokratiske minister Karen Hækkerup, som hun kaldte for en "sindssyg kælling", der skulle "i fængsel for mord på uskyldige børn".
 
Henriette Egermann skriver desuden, at det er hendes egen beslutning at trække sig.

"Beslutningen er min, og jeg er ikke blevet væltet af Hovedbestyrelsen, hvilket slet ikke er muligt, da jeg er valgt af medlemmerne. Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at presset fra medierne har været massivt og ødelæggende for mig," lyder det fra den nu forhenværende næstformand.

 
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også