Kommunikationsforum

Busreklamer for vægttab kører ind i shitstorm

Busreklamer med en nøgen, overvægtig kvinde vækker opsigt og kritik. Og lidt kuriøst er reklamen mere censureret i København end i Jylland. 
Busreklamen øverst er den, der er brugt i København, mens den nederste blev brugt i Jylland. Foto: PR
Busreklamen øverst er den, der er brugt i København, mens den nederste blev brugt i Jylland. Foto: PR
Vægttab til mænd og kvinder. 
 
Sådan lyder budskabet på busreklamer på siden af jyske Midttrafiks og københavnske Movias busser denne uge. Budskabet står trykt over en nøgen overvægtig kvinde på reklamer købt af Jesper Nygarts nystiftede vægttabsklinik Fit for Livet. Det skriver Berlingske.
 
Reklamerne kan dog vise sig at være en meget risikabel ide for Jesper Nygart, mener Jacob Holst Mouritzen, direktør i strategibureauet Holst Mouritzen og ekspert i DR's livsstilsprogram Kender du typen?
 
"Reklamerne er en vanvidscocktail for en shitstorm fra alle ledder og kanter. Der er ingen, der vil blive glade," siger han til Berlingske.
 
Jacob Holst Mouritzen forudser, at Jesper Nygart vil blive mødt af voldsom kritik fra tykaktivister, fordi reklamen udskammer overvægtige kvinder og signalerer, at de skal have en mere normal krop.
 
En kuriøs detalje er, at busreklamen i København er censureret med en sort firkant strategisk midt på fotomodellen, mens man i det jyske kan se den nøgne dame i fuld figur. Midttrafik har ellers for nyligt annonceret, at det skulle være slut med busreklamer med sexuelt indhold.
 
Jesper Nygart har tidligere gjort sig bemærket med en stribe busreklamer i 2014 med nye, nøgne bryster, hvilke dengang var meget omdiskuterede.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også