Kommunikationsforum

Dragshow for børn eller woke debat for voksne?

I den seneste uge har identitetsdebatten klinget i det danske medielandskab. En LGBTQ-positiv børnebog af Renée Toft Simonsen har affødt et dragshow på Frederiksberg Hovedbibliotek, som så har affødt en demonstration for at redde børnene. Vi bringer her et rundown af de mest prominente holdninger og reaktioner på debatten.
Dragshowet til børn på frederiksberg bibliotek har vækket kontrovers. Få at vide hvad der er op og ned i online diskussionen og de to demonstrationer.
Dragshowet til børn på frederiksberg bibliotek har vækket kontrovers. Få at vide hvad der er op og ned i online diskussionen og de to demonstrationer.
af Alexander Nordahl
I dag er det den lille kulturnat – et arrangement, der skal gøre børn interesserede i kulturlivet – og i den anledning er der varslet hele to demonstrationer foran Frederiksberg Hovedbibliotek. 
 
Årsag? At der i eftermiddag vil blive afholdt et litterært dragqueen-show for børnene. 
 
Det har udløst en debat, der har raset hele ugen. Flere politikere har blandet sig, og arrangementet har udviklet sig til et højrefløjsforsøg på “at cancel” et kulturarrangement, de ikke bryder sig om. Således er talspersoner fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige kommet på banen for at skyde, hvad de oplever som en woke-dagsorden, ned. 
 
(Kerne)familieordfører Mette Thiesen fra Dansk Folkeparti har været ude med glidebaneargumentet og har kritiseret alle de mange penge, kommunen efter sigende bruger på at seksualisere børn.   
 
“Jeg mener, at det er meget problematisk, at man laver et arrangement, hvor børn skal klædes ud som drag queens. Det her er en glidebane – børn skal ikke seksualiseres ved at blive klædt udfordrende og have makeup på,” siger Mette Thiesen til bladet FrederiksbergLIV.
 
Frederiksberg Hovedbibliotek hører kritikken, men vælger at holde fast i showet på trods af beskyldninger om pædofili og dødstrusler mod de to optrædende dragqueens.

“Biblioteket er et sted for alle, og for os er det her ikke politisk. Det er en del af det, vi er sat i verden til at lave,” siger Tina Pihl, bibliotekschef på Frederiksberg Bibliotek, til Ritzau.
 

To demonstrationer for og imod

Banen er kridtet op og onlinefolket er nu også gået i krig. På Facebook-begivenheden for biblioteksdemonstrationen, arrangeret af ikke-dragqueens Livah Sunshine og Isla Tusindstråle, er der 400 tilmeldte. Det er 350 mere end i går, og antallet af folk, der “vil slå ring om børnenes uskyld”, stiger stadig. 
 
Går man ind på eventet, møder man en debat, der både rummer nogenlunde stueren diskussion, men også en del mudderkastning. Udover slet ikke dragqueen-lydende navne, finder man flere debattører, der underskriver sig med “frihedskæmper” eller har Dannebrog som profilbillede.
 
Det er tydeligt, at begivenheden til dels er blevet kapret af en del moddebattører fra den noget større begivenhed for moddemonstrationen, Beskyt børnene mod had og Xenofobi. Mange kommentarspor fyldes i timerne op til de to demonstrationer med passionerede argumenter om børneopdragelse. 
 
I P1-debatten torsdag var hele rollebesætningen af meningsdannere til stede i en battle royale af identitetspolitik. 
 
Her kan du finde:
Michael Bjerring, talsperson, LevOgLadLeve 
Bjarke Charlie Serritslev, debattør og tidl. pressechef Frie Grønne
Rosa Lund, ligestillingsordfører, Enhedslisten 
Magnus Lykke Johansson, drag-artist
Isla Tusindstråle, demo-arrangør
Daniel Holst Pinderup, debattør og tidl. kandidat for Nye Borgerlige
Jesper W. Rasmussen, næstformand i Dansk Regnbueråd 
Mikkel Bjørn, ligestillingsordfører, DF
Christina Olumeko, ligestillingsordfører (Å)
 

Reaktioner på dragshow på Frb. Bibliotek 

Inden og efter debatten har deltagerne tweetet forskellige udsvingende holdninger.
 
 
 
 
En af de optrædende dragqueens, Diana Diamond, med det borgerlige navn Magnus Lykke Johansson, har ifølge flere medier modtaget voldsomme beskeder og dødstrusler. I denne video taler han selv om de voldsomme beskeder.
 
 
 
 
Instagramerne memer også om begivenheden:
 
Kilde: @Herligesvend på Instagram.  
 
YouTube-kanalen Kids Rescue har delt protestbegivenheden og lagt denne meget dramatiske video op.
 
 
Hvad debatten fører til, eller ikke fører til, i det lange løb, vil måske vise sig, når demonstration 1, demonstration 2 og dragshowet er blevet afviklet til den lille kulturnat for børn i aften. 
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job