Kommunikationsforum

Leg med ilden

Syndebuk-argumentationen i annoncen fra Dansk Folkeparti er set før. Og den har det med at vende sig som en boomerang og ramme afsenderen i nakken.

Med en helsidesannonce i Jyllands-Posten fik Dansk Folkeparti endnu engang flygtningespørgsmålet øverst på mediernes dagsorden i søndags. Hovedelementerne i annoncen var et fotografi af en hjemløs og en overskrift, der vendte Nydansker-kampagnen på hovedet med udsagnet "Når jeg bliver muslim, vil jeg have en bolig". I brødteksten kunne man læse, at hjemløse holdes uden for boligmarkedet "bare fordi de er kristne".

 

Den slags sort/hvid syndebuk-argumentation er set før. Og den har det med at vende sig som en boomerang og ramme afsenderen i nakken. Da flygtningedebatten sidst var på sit højeste i midten af 1980’erne, var det pastor Søren Krarup, der ligeledes indrykkede en annonce i Jyllands-Posten under overskriften "Ikke en krone til Dansk Flygtningehjælp". I et yderligtgående angreb på flygtningehjælpen opfordrede Krarup dengang danskerne til at smække døren i hovedet på de folk, der havde meldt sig til landsindsamlingen i 1986 til fordel for flygtninge i den 3. verden. Reaktionen blev den stik modsatte – landsindsamlingen i 1986 slog alle rekorder.

 

Nu er det åbenbart Pia Kjærsgaards tur til at lege med ilden. De synspunkter hun fremfører i annoncen vil uden tvivl vinde genklang hos til en lille gruppe forbenede Kjærsgaard-fans. Men de vil næppe behage partiets mere moderate vælgere, der nok er bekymrede over udviklingen i den danske indvandrepolitik, men ikke nødvendigvis er dumme. Samtidig er hun godt i gang med skræmme de små midterpartier fra vid og sans, så de får sværere og sværere ved at lægge stemmer til en borgerlig regering, der hviler på Dansk Folkeparti som parlamentarisk grundlag. Så mon ikke Pia Kjærsgaard mærker et lille gok i nakken, når medieopmærksomheden har lagt sig? Man har vel lov at håbe.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Hokuspokus, er din CEO for meget i fokus?

Mange k-folk gør en kæmpe fejl. De lader virksomhedens CEO fylde for meget i kommunikationen. Det ender som Solkongens hof på virksomhedens bekostning. Fejlen kan heldigvis rettes med rettidig omhu. 

Læs også