Kommunikationsforum

Dødtræt af diskursteori?

For 20 år siden startede alle videnskabelige afhandlinger med en lang tekst om produktivkræfterne i senkapitalismen. De sidste 10 år er der kommet et nyt ord. Nu starter alle med stolpe op og stolpe ned om diskurser. Døv af diskurs snak? Ny bog er svaret. Hvis du er dødtræt af at blive belært af en 22- årig RUCer om, at virkeligheden ikke findes. Taler dine venner i timevis om Norman Fairclough klokken tre om natten på Vega på dansegulvet. Er du også i tvivl om alle mennesker er transvestitter eller din elskede er en diskursiv iscenesættelse af moderniteten? Hvis du kan svare ja til alle disse spørgsmål har K-forum fundet bogen til dig. Et Must for alle som er vokset fra fransk filosofi, fattigmandssociologi og fredagsbaren på KUA og RUC.

Ny bog går til angreb på diskursanalyse og socialkonstruktivisme. Ifølge bogen har disse modestrømninger ført til en videnskabelig relativisme og et forsumpet intellektuelt morads på landets universiteter. Diskurs og diskursanalyse er blevet samfundsvidenskabelige mode- og kodeord. Ordene signalerer både en bestemt videnskabsteoretisk grundholdning og bestemte tilhørsforhold iblandt de videnskabelige institutioner og skoler. De signalerer ofte også kritisk distance til den etablerede videnskabelighed af enhver slags med kraftige undertone raf mondæn tilslutning til et andet af tidens catch words, postmodernismen. Den nye bog går til angreb på tidens ulidelige modestrømninger .

Læs første del af bogen: ”Diskurs og konstruktion”Nils Bredsdorff: Diskurs og konstruktion, 194 sider, 175,00 kr. Forlaget Sociologi

Nils Bredsdorff er forskningsbibliotikar og lektor inden for politik og forvaltning på Roskilde Universitetsbibliotek, Ph.D. i forvaltningsvidenskab. Han har tidligere udgivet bøger om Socialdemokratiet og keynesianismen og efterkrigsårenes forvaltningsreformer.

Tag kampen op mod et af tidens catch words
Tag selv kampen op mod sygdommen og deltag i debat mødet "Diskurskritik"
Diskursbegrebet er næsten dominerende – ikke mindst fordi kritikken fra de øvrige samfundsvidenskabelige felter har været sporadisk. Er det vejen frem?

Arrangør: CBS, Center for Virksomhedsledelse, den 28/8, kl. 13-16.30 Solbjerg Plads 3,
Danske Bank Auditoriet 2.01

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også