Kommunikationsforum

The HP Way - The true story

Hvad er hemmeligheden bag The HP way? Hvad er den sande historie bag dette firma. I denne artikel fokuseres der på værdibaseret ledelse illustreret ved casen Hewlett-Packard. Der argumenteres for, at værdibaseret ledelse er en ledelsesform, der i særlig grad er relevant for forandringsintensive og vidensbaserede virksomheder, idet den værdibaserede ledelsesform giver mulighed for at håndtere den daglige personaleledelse betydeligt anderledes end ved ledelsesmæssig kontrol og intervention.

Det argumenteres, at de to væsentligste elementer i værdibaseret ledelse er kommunikation af virksomhedens værdier til medarbejderne, hvorved der skabes rammer for medarbejderne ageren, samt fastsættelse og kommunikation af mål på både organisatorisk og individuelt niveau, hvorved tydelig retning angives for medarbejderne. Derudover illustreres organisatoriske fortællinger som et væsentligt element ved kommunikation og forankring af værdier og mål fra ledelsen til medarbejderne. Artiklen er skrevet med udgangspunkt i Søren Rask Nymarks Ph.D. Afhandlingen ’Organizational storytelling: Creating enduring values in a high-tech company’. Artiklen har tidligere været trykt i Ledelse i Dag.

Læs Søren Rask Nymarks artikel om The HP Way i pdf her

Læs Søren Rask Nymarks Ph.D afhandling om storytelling i pdf her

Søren R. Nymark afhandling er ligeledes udgivet på Forlaget Ankerhus


Søren R. Nymark er i dag chef for organisationsudviklingsgruppen i Danske Bank koncernen og har tidligere været seniorkonsulent ved KPMG Consulting, hvor han primært har beskæftiget sig med organisations- og lederudvikling, strategiprocesser og erhvervsanalyse.

Søren R. Nymark er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse fra Handelshøjskolen i Århus i 1996 i kombination med uddannelser inden for International Business ved Harvard University i 1994 og Singapore Institute of Management i 1995 samt Ph.D. i organisation og ledelse fra Aalborg Universitet i 1999.

Endvidere Søren R. Nymark er forfatter og medforfatter til en række bøger og artikler inden for fagdisciplinen ledelse, organisation og strategi og været tilknyttet University of Cambridge som gæsteforsker og underviser.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også