Kommunikationsforum

Godnethistorier

Bogen Godnethistorier tager udgangspunkt i historiefortælling via internettet. Med hjemmesiden som omdrejningspunkt beskriver bogen trin for trin hvordan man omsætter gode historier i virksomheden til gode historier på nettet.


I en tid, hvor organisationens ”personlighed” kommer mere og mere i fokus, bliver det stadigt vigtigere for den enkelte organisation at gøre sig synlig for omverdenen og forklare nytten af det arbejde man gør. Uanset om man er en lille kommune, en uddannelsesinstitution eller en stor virksomhed, skal man være i stand til at profilere sig hvis man vil fastholde eller styrke sin position blandt kunder og borgere.

At gøre sig synlig og forklare sin egen nytte sker bedst ved at fortælle historier der rammende beskriver hvem man er, hvor man kommer fra, og hvor man er på vej hen. Gode historier dokumenterer bedre end tusind hensigtserklæringer hvad organisationen er værd for sine interessenter.

Godnethistorier beskæftiger sig ikke med dramatiske universer der udelukkende er fiktive - som man ofte gør i reklamefilm – men derimod med hvordan man kan bruge de rigtige fortællinger som er en del af organisationen, i sin kommunikation på hjemmesiden. I bogen introduceres derfor begrebet superfortællingen som betegnelse for organisationens fortællingsramme der skal forme og filtrere hele kommunikationsarbejdet.

Læs første kapitel


Folkene bag Godnethistorier:
Ulf Joel Jensen: Projektleder på Grandjean Kommunikation. Medforfatter til bogen ”skrivgodt.dk” og medstifter af kulturmagasinet ”Sentura”, herunder netversionen af samme tidsskrift.
Julie Top Jensen: Projektleder på Grandjean Kommunikation. Tidligere dagbladsjournalist og skribent på forskellige websider.
Pernille Steensbech Lemée: Udviklingsdirektør på Grandjean Kommunikation. Medforfatter til bøgerne ”Troværdighed – tal godt for dig”, ”skrivgodt.dk” samt ”Forstå verden”.
Jesper Ravn Nielsen: Projektleder på Grandjean Kommunikation. Medforfatter til ”skrivgodt.dk” og tidligere redaktør på DR Online.
Pia Bundgaard Hansen: Freelance PR-konsulent med speciale i vidensformidling. Har arbejdet for bl.a. Teknologisk Institut og Miljøstyrelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også