Kommunikationsforum

Storytelling i organisationer

Der har i de seneste år været en stigende opmærksomhed omkring begrebet storytelling især inden-for fagområderne ledelse, organisation, markedsføring og kommunikation i Danmark. Storytelling er dog på ingen måde noget nyt, tværtimod, hvilket vil blive uddybet i denne artikel

Denne artikel giver en indføring i begrebet storytelling, dets baggrund og dets relevans med særligt fokus på fortællingers funktion i organisationer. Artiklen giver udover indføringen i det teoretiske begrebsapparat i relation til organisationsteorien eksempler på brugen af fortællinger i praksis samt de funktioner fortællingerne bidrager til i virksomheden: storytelling som ledelsesværktøj, storytelling som
markedsføringsværktøj og storytelling til intern formidling af virksomhedens kultur.
Artiklen bygger primært på forfatterens Ph.D.-afhandling, der er udgivet med titlen
Organizational storytelling:creating enduring values in a high-tech company om organisatorisk
storytelling i forbindelse med værdibaseret ledelse i Hewlett-Packard.

Artikel er oprindeligt publiceret i Ledelse i Dag, 2002, vol. 12, nr. 5, pp. 519-529.


Læs Søren Nymarks artikel om Storytelling i organisationer

Læs Søren Rask Nymarks artikel om The HP Way i pdf her

Læs Søren Rask Nymarks Ph.D afhandling om storytelling i pdf her

Søren R. Nymark afhandling er ligeledes udgivet på Forlaget Ankerhus


Søren R. Nymark er i dag chef for organisationsudviklingsgruppen i Danske Bank koncernen og har tidligere været seniorkonsulent ved KPMG Consulting, hvor han primært har beskæftiget sig med organisations- og lederudvikling, strategiprocesser og erhvervsanalyse.

Søren R. Nymark er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse fra Handelshøjskolen i Århus i 1996 i kombination med uddannelser inden for International Business ved Harvard University i 1994 og Singapore Institute of Management i 1995 samt Ph.D. i organisation og ledelse fra Aalborg Universitet i 1999.

Endvidere Søren R. Nymark er forfatter og medforfatter til en række bøger og artikler inden for fagdisciplinen ledelse, organisation og strategi og været tilknyttet University of Cambridge som gæsteforsker og underviser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også