Kommunikationsforum

Livet i et glashus

Temaet er medarbejderens synliggørelse i den transparente organisation. Opgaven er styring af frihed og usynliggørelse af ledelse. Læs her Christa Breum Amhøj fremragende essay om hvad, der skete da KL flyttede ud i et nyt glashus. En gribende fortælling om at arbejde i et glashus af selviagttagende aktører i den strategisk selvudviklende organisation. Et panoptikon på Amager. Essayet er fra den spændende nye Luhmann inspirede antologi om offentlig ledelse i managementstaten. Læs også fra samme antologi Åkerstrøms skarpe historiske analyse af medarbejderens pædagogisering og kompetence begrebets udvikling.

Læs her Christa Breum Amhøj geniale essay om hvad der skete da KL flyttede ud i et nyt glashus i pdf

Læs her Åkerstrøms essay om ledelse af personlighed – om medarbejderens pædagogisering i pdf

Offentlig ledelse i managementstaten
Forfatter: Dorthe Pedersen (red). Forlag:
Samfundslitteratur.
Pris: kr 385,00
ISBN: 87-593-1002-2
Udgiv.dato: 2004
Udgave: 1
Antal sider: 322


I mere end tyve år har den offentlige sektor været under konstant omstillingspres. Der er gennemført en omfattende modernisering i form af stribevis af omstillingsprojekter, indførsel af økonomiske styringssystemer og nye managementværktøjer. Stort set ingen institutioner er uberørt af de mange reform- og fornyelsestiltag. Offentlig ledelse er blevet tidens løsen og dermed en ny disciplin for ledelsesforskere, konsulenter og managementbureauer.

Offentlig ledelse i managementstaten henviser til den hovedpointe, at de mange politikker, koncepter og reformtiltag har konsekvenser for statens form og hermed for, hvad offentlig ledelse er og kan være. Omdrejningspunktet for bogen er ikke at tilføje nye koncepter eller opfinde mere effektive værktøjer, men derimod at synliggøre de særlige ledelsesbetingelser, som moderniseringsregimet og dets mange styringsteknologier sætter for såvel ledere som medarbejdere.

Bogens artikler udgør længe ventede bidrag til debatten om offentlig ledelse. Inspirationen kommer især fra diskurs- og systemteori samt fra governance-debatterne inden for statsteori, politisk økonomi, retssociologi og netværksteori.

Bogen henvender sig til ledere og konsulenter, studerende, forskere og andre, der ønsker sig overblik over ledelsesbegrebets historie og en dybere indsigt i aktuelle og påtrængende ledelsesproblemer i det offentlige ledelseslandskab.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også