Kommunikationsforum

Helle alene i verden

Helle Thorning Schmidt er mere alene i verden end nogensinde før. Ikke mindst efter hendes personlige rådgiver Lars Kaspersen flygtede over sommeren i ly af Tour de France. En flugt, som overhovedet ikke er i orden hverken moralsk eller professionelt. Han brød spindoktorernes hemmelig moralkodeks mod bedre viden, hvad der kun understreger hvor galt det står til.

 

 

Et eksempel fra Socialdemokratiet seneste mislykkedes reklamekampagne, som i sin oversminkede og nedslidte stil idehistorisk og visuelt minder om en gammel kommunistisk valgplakat. Her er Helle alene i børnehaven og man spørger sig selv, om børnehavebørnene omkring hende, er den socialdemokratiske folketingsgruppe. Ham på bordet ligner i hvert fald Jeppe Kofod.

 

 

Jagten på "drømmejobbet"

Det er kommet på mode at rende af pladsen. Ikke mindst efter Per Mikael Jensens højprofilere exit fra Tv2. Et farvel, der dog skygger for et langt mere afgørende og skæbnesvangert farvel i dansk politik. Trenden startede slet ikke med den hårdtslående journalist med rockstjerne attituden. Den startede på Christiansborg da Helles spindoktor Lars Kaspersens forlod socialdemokratiet for et job som kommunikationschef i Posten. Et farvel, der uden tvivl kommer til at betyde endnu et valgnederlag for det trængte parti. Efter Kaspersens egne ord forlod han Helle for "et drømmejob", han ikke kunne sige nej til. Hvor sagen om Per Mikael Jensen handler om et virkeligt drømmejob og uprofessionelt bestyrelsesarbejde fra tv2’s side handler Lars Kaspersens exit om noget helt andet. Det handler om en spindoktor, der ikke holder kontrakten og mangler mandsmod. Det er nemlig overhovedet ikke i orden at forlade Helle på den måde, og jobbet i Posten er overhovedet ikke et drømmejob. Det er heller ikke et bedre job, det er kujonens exit fra Helle og alle de kommende tæsk for det kommende valgnederlag. Et skift, der udspringer af en personlig overbevisning om at der er mere fremtid i Gunbaks julelege end i Helles statsministerdrøm.

 

Mandsmodet manglede

Lars var ellers hyret til at tage fat op til og under den kommende valgkamp. Så tæt på et muligt valg er det slet ikke i orden at forlade Helle og det kriseramte parti. Det er umandigt, det er umoralsk og det er uprofessionelt af helvede til. Han bryder så at sige det urgamle moralkodeks for en spindoktor, som siger at lige meget hvor galt det går så skifter man job efter valget ikke før valget alt andet lige. Selv kaldte han det bad timing, lad os blot være flinke og kalde det ulovlig og utilgivelig timing. At han så gør det alligevel, siger noget om, hvor stor krisen er i partiet efter hans personlige mening og insider viden om tingenes kaotiske tilstand. Partiet er sandsynligvis ikke blot usynligt i medierne, det er nedsmeltet. Signalværdi er ikke til at tage fejl af. Tilbage står et billede af en Helle, som ikke engang hendes personlige rådgiver tror på længere. Han tror rent faktisk så lidt på hende at han er flygtet over hals og hoved til en støvet kriseramt statsinstitution. Det svarer lidt til at blive erklæret uden for terapeutisk rækkevidde og rablende sindssyg af sin egen elskede familielæge. Blot til en sammenligning.

 

Endnu en mand mindre

Diagnosen er klar. Partiet er klar til indlæggelse. Synd for i sådan en krisesituation er der brug for rigtige venner og rigtige spindoktorer til at forsætter kampen against all odds. Sande spindoktorer ved at det virkelige drømmejob er at redde Helle, ikke at forlade hende. Ikke mindst efter den seneste BT historie om at Helle lever i et skinægteskab med en mand, som er forsvundet et ukendt sted i Rusland. Endnu en mand mindre. Endnu mere Helle alene i verden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu


Læs også