Kommunikationsforum

Kære Obama

Spindoktorernes konge, Karl Rove, giver seks gode råd til Barack Obama. Det sker i magasinet Newsweek. Vi har forkortet og oversat artiklen. Roves budskab kan koges ned til det ene statement: Du er for elitær til at blive elsket
Kære Senator Obama.
For fire måneder siden tog du den politiske verden med storm i Iowa. Du skrev historie, sagde kommentatorerne. Det var fantastisk. Men tiderne skifter. Du førte stort, men langsomt faldt det fra hinanden. Du var god til at rejse penge og fik meget medvind, men du blev svagere, da de seriøse problemer meldte sig. Før du kan fikse dem, må du forstå dem. I Pennsylvania vandt du kun 30 % af de katolske stemmer og 29 % i den hvide arbejderklasse. Taber du dem, vinder Republikanerne.Du har brug for seks gode råd
Du kan simpelthen ikke vinde præsidentembedet på baggrund af college studerende og venstreorienterede hvidvins-drikkere. Du deler ikke middelklasseamerikanerens værdier. Det er dit problem. Hvad skal du gøre? Jeg giver dig her seks gode råd:
 
1. Dine taler er kedelige. Kom med noget nyt. Genopfind den optimistiske tone, du havde i starten, og lad den sørgmodige og distraherede tone, du har nu, forsvinde.
 
2. Sæt fokus på én simpel forklaring. Og hold fast i den. Eksemplerne på, at du har fejlet, er legio. Så ret op.
 
3. Der er for langt mellem teori og praksis. Dine manglende reelle resultater undergraver dine hovedtemaer. Du har en god retorik, men du mangler erfaring. Derfor må du få dig erfaring. Du taler om at overskride politisk skel. Så gør det i dit senat de kommende måneder.
 
4. Brug mindre tid på kampagne og mere på politik. Du taler om "the fierce urgency of now", der handler om, at ledere må konfrontere vigtige udfordringer NU. Det lyder godt. Men det er kontraintuitivt. Du bruger nemlig for meget tid på kampagne og for lidt på at passe dit senat. Vælg et omfangsrigt emne, og kæmp hårdt for det. Om du vinder eller taber, din argumentation har fået substans.
 
5. Stop angrebene. De underminerer din ide om en post-partisan politisk dagsorden. Angreb er midlertidigt tilfredsstillende, men i sidste ende får de din troværdighed til at smuldre.
 
6. Du har for lidt erfaring. For at imødegå dette faktum må du på konkret måde fortælle folk, hvad de kan forvente af dig som præsident. Det mangler du nu. Amerikanerne vil se din passion og dit engagement i ting, der ligger dem på sinde. På en måde, der viser, at du faktisk kan løfte opgave som deres præsident.
 
Kære Obama. Du har talent, intelligens og havde tidligt i kampagnen fat i noget rigtig godt. Men nu ser det mindre godt ud. Du laver fejl og får folk til at tro, du er elitist. Så selvom du sikkert vinder nomineringen, så taber du nok til Republikanerne. Så derfor: Følg mine råd.
 
Rove, tidligere senior adviser for præsident Bush, er NEWSWEEK skribent. Læs det originale indlæg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også