Kommunikationsforum
Kursus temaer Diversitet og kommunikation

Diversitet og kommunikation

Diversitet og kommunikation

Flere og flere virksomheder og organisationer skal forholde sig til diversitet og inklusion. Det betyder også nye opgaver for kommunikatører, som både skal yde ledelsesrådgivning og eksekvere. Diversitets- og inklusionsopgaven ligger alle steder i og rundt om organisationen, og derfor både understøtter og udfører k-folk opgaveløsningen. Der skal skiftes mellem roller, læres nye begreber, og bekymringen for at træde forkert er stor hos mange. Men det er afgørende for den moderne virksomhed at arbejde målrettet med diversitet – for brandets værdi og relevans såvel som for rekruttering og fastholdelse.

Men hvordan får du som k-person både skabt den rette interne forståelse for vigtigheden af diversitet og inklusion, og hvordan implementerer du det så i din kommunikation?

Dagen består af både øvelser og oplæg. Vi ser på de gode cases, hvor der er praktisk erfaring i at kommunikere og agere inden for diversitet og inklusion. Der er løbende gennem dagen workshops, hvor du arbejder med din egen case og får feedback fra underviser og de andre kursister i din gruppe.

 Herudover får du:

  • Grundlæggende forståelse for begreberne diversitet og inklusion, og hvorfor der er en øget opmærksomhed på disse to begreber

  • Overblik over, hvornår og hvordan kommunikation og diversitet hænger sammen

  • Værktøjer til, hvordan du som kommunikatør kan og bør kommunikere om diversitet

  • Indsigt i, hvordan du rådgiver din ledelse om vigtigheden af, at diversitet og inklusion skal på dagsordenen

  • Forståelse for, hvad inkluderende sprog er, og hvordan det bruges i intern og ekstern kommunikation

Kursusdagen er for dig, der arbejder med kommunikation – enten intern eller ekstern – i en virksomhed eller organisation, som planlægger at arbejde strategisk med diversitet og inklusion. Det er en fordel for udbyttet, hvis du har en rådgivende rolle over for ledelsen, da indsatsen kræver handling før kommunikation, og derfor er det ikke kun en kommunikationsopgave.

Dato
23/04/2024
Hvor
København
Adresse
Akademikertårnet, Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg
Kursustype
Kursus
Antal dage
1 dag
Pris
6.490 kr. Der er kollegarabat på 20 % på alle efterfølgende tilmeldinger, hvis I er flere fra samme virksomhed, der gerne vil deltage.

Program

Alle kursusdeltagere får udleveret en skabelon, som de arbejder med i løbet af dagen og kan tage med hjem. Skabelonen giver et overblik over, hvilke opgaver og muligheder deltageren har i rollen både som ledelsesrådgiver og som eksekverende kommunikatør.

Diversitet og inklusion – en introduktion
Diversitet og inklusion er blevet et opmærksomhedspunkt for mange. Men hvad er op og ned i hele spørgsmålet om diversitet? Hvilken værdi skaber det, og hvilke aktører og dele af organisationen sættes i spil hvordan? Vi gennemgår en grundlæggende introduktion til diversitet og inklusion, herunder hvad man kan gøre nu og her på D&I-feltet i kommunikationsafdelingen, og hvornår kommunikatøren laver strategiske oplæg til ledelsen.

Øvelse 1: Kommunikatøren som ledelsesrådgiver
I arbejder med sparring fra underviseren med, hvordan diversitet og inklusion kan tage form i praksis hos jer lokalt. Vi tager skabelonen i brug og fokuserer på, hvornår og hvordan man skaber sig et organisatorisk eller strategisk ophæng, herunder hvordan I rådgiver ledelsen om, hvem der skal involveres i arbejdet med at identificere, udvikle og kommunikere D&I-indsatsen.

Øvelse 2: Kommunikatøren som eksekverende
Vi arbejder videre på skabelonen med de muligheder for at eksekvere på D&I-agendaen, som den nye viden om inkluderende sprog har givet os. I arbejder med, hvilke dele af inkluderende sprog der giver værdi hos jer, målgrupper, metoder/kanaler, og hvordan effekten kan måles.

Aktivismebranding
Dagens sidste vidensoplæg handler om aktivisme og pink-/wokewashing. Vi lærer om begrebet “aktivismebranding”, gennemgår en række cases og ser på, hvilke krav man skal stille til bureauerne, som hjælper med kampagnescoping og -eksekvering.

Øvelse 3: Din diversitetsbrandings do’s and don’ts
På baggrund af de tidligere kortlægninger arbejder vi med, hvilke brandingmuligheder der er i diversitets- og inklusionsarbejdet i jeres egne organisationer og virksomheder. I får sparring på, hvilke faldgruber I skal være opmærksomme på, og input til hvordan man undgår woke- og pinkwashing.

Udbytte

På dette kursus får du:
Forståelse for begreberne diversitet og inklusion
Viden om, hvad du skal være opmærksom på, når diversitet og kommunikation er koblet på hinanden
Viden om, hvad man som kommunikatør kan og skal gøre, når der kommer et ønske om at kommunikere om diversitet
Indsigt i, hvordan du rådgiver din ledelse om, hvordan I kommer bedst i gang med diversitet og inklusion
Forståelse for, hvad inkluderende sprog er, og hvordan det bruges i intern og ekstern kommunikation

Du møder

Marie Valentin Beck

Sociolog og rådgiver, Bureau M

Praktisk

Hvornår?

Tirsdag d. 23. april 2024 kl. 09.00 – 15.30.
Kom fra kl. 8.45 til morgenmad. Vi begynder kl. 9.00 præcis.

Hvad koster det?

6.490 kr. (ekskl. moms)
Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.

Hvordan melder jeg mig til?

Tilmeld dig i bunden af siden. Husk EAN-nr. og CVR-nr.

Hvor?

Dagen afholdes hos Akademikertårnet
Lindevangs Allé 2, 2000
Frederiksberg

Hvad inkluderer prisen?

På alle vores kurser får du morgenmad, vegetarisk frokost og lækker forplejning dagen igennem.

Har du spørgsmål?

Skriv til kforum@kforum.dk

Kommer du i bil?

Der er 2 timers fri parkering på Peter Bangs Vej. I parkeringsområdet ved Nimbusparken kan der parkeres uden begrænsning mod betaling. Der er 12 pladser tilknyttet Akademikertårnet, hvor fri p-billet kan hentes i receptionen. Ellers kan der parkeres på vejene, hvor alm. parkeringsregler for Frederiksberg er gældende.

FAQ

Hvad kan vi hjælpe med?

Ditte Havelund

Team- og udviklingsleder

26 36 27 83

Tilmelding

Ønsker du at tilmelde mere end to deltagere, skriv til kforum@kforum.dk

Loading posts…