Kommunikationsforum

AI tools til nybegyndere

Udtrykket ”AI-billedgenerator” er blevet mere og mere almindeligt. Og måske sidder du med en boblende fornemmelse i maven over det – for du vil også gerne prøve det. Men hvordan kommer du i gang?
Maria Prohazka

DU KAN IKKE SE SKOVEN FOR BARE TRÆER

Selvom der er mange tilgængelige oplysninger på internettet, kan det være svært at forstå, hvad der er hoved og hale i AI art generation. Derfor har jeg sammensat denne guide for at hjælpe dig med at forstå, hvad det er, og hvordan du kommer i gang med at bruge det – uden at dit hoved eksploderer. 

HVAD ER AI-BILLEDEGENERATION?

Så hvad er en AI-billedgenerator egentlig? Det er en masse computerkode, der bruger algoritmer med kunstig intelligens til at skabe billeder fra bunden – ud fra støj! AI-billedgeneratorer har mange anvendelsesmuligheder, herunder at skabe billeder til 3D-modeller, reklamebilleder, billeder til intranetartikler, nyheder på nettet, blogindlæg og meget mere. Og inden for de næste fem år vil det blive normen for, hvordan vi skaber billeder. 

HVORDAN KOMMER JEG I GANG?

Her kommer en liste af sites, hvor du ikke behøver den store viden eller de store kundskaber for at komme i gang. Nogle skal du betale for, andre er gratis. 

PLAYGROUND AI

Playground AI giver mulighed for mere og lettere kontrol over billedgenerering i Stable Diffusion eller DALL-E. Brug DALLE-2, Stable Diffusion 1.5 & 2.0 sammen med Playgrounds filtre for at få præcis det billede, du ønsker. En gratis konto leveres med 1000 billedgenereringer pr. dag og gratis kommerciel licens. 

Foto: playgroundai.com
Foto: playgroundai.com

DALL-E 2

Browserløsning, hvor du betaler et beløb og derefter bruger credits på at skabe eller editere billeder. DALL-E 2 virker måske ikke superimponerende lige til at begynde med, men det er et supert værktøj til at redigere de billeder, du har lavet. Så DALL-E er god til in- og outpainting. 

OpenAI.com
OpenAI.com

CALLIN’ MATT

Callin’Matt er en banebrydende AI-platform, der bruger kunstig intelligens til at omdanne dine tekstforespørgsler til fantastiske billeder. Det er en gamechanger for kunstnere, designere og alle, der ønsker at booste deres kreative potentiale. Og det bedste? Du kan begynde at skabe gratis med 20 gratis engangskreditter, og der kræves intet kreditkort! 

callinmatt.com
callinmatt.com

MIDJOURNEY

Midjourney er en af de mest populære tjenester, der genererer billeder ud fra naturlige sprogbeskrivelser (prompts) i lighed med de systemer, der anvendes af OpenAI’s DALL-E og Stable Diffusion. Det er tilgængeligt på Discord, hvor du kan sætte en server op og bruge en af deres bots til at generere dine billeder. 

Midjourney.com
Midjourney.com

CRAIYON.COM

En gratis platform (med reklamer), hvor du kan indtaste, hvilket billede du ønsker, og så er du i gang. Det er superenkelt og kører i din browser. 

Billede skabt i Craiyon med prompten: ”Drawing of a Pizza eating a man”
Billede skabt i Craiyon med prompten: ”Drawing of a Pizza eating a man”Billede skabt med Midjourney og rettet med DALL-E og Photoshop.
Billede skabt med Midjourney og rettet med DALL-E og Photoshop.

Hvad er fordelene ved at bruge kunstig intelligens til at skabe billeder?

Der er flere fordele ved at bruge en AI-billedgenerator. For det første kan den producere realistiske billeder af høj kvalitet meget hurtigere end mennesker. Det gør det til et ideelt værktøj for kreative og visuelle kommunikatører, der ønsker at udvikle nye billeder hurtigt. 

AI-billedgeneratorer kan også hurtigt og nemt generere et stort antal billeder. Endelig kan designere og kunstnere fokusere mere på konceptet og fantasien i et billede end på de tekniske aspekter. Og dermed kan tegnere, animatorer og andre professionelle kreative have stor gavn af kunstig intelligens til storyboards, moodboards, tegneserier, design af karakterer med videre. 

VIL DU VIDE MERE

Vil du vide mere om kunstig intelligens, så tjek vores YouTube-kanal ud.

Læs også mere om, hvordan du image-prompter her.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også