Kommunikationsforum

Børns Vilkår bruger AI-billeder af børn i ny kampagne

Børns Vilkår vil beskytte børnemodeller mod stor eksponering i ny stor kampagne. Derfor er der brugt AI-genererede billeder
Aya på billedet i Børns Vilkårs kampagne er AI-genereret og altså ikke et ægte barn. | Foto: PR
Aya på billedet i Børns Vilkårs kampagne er AI-genereret og altså ikke et ægte barn. | Foto: PR

Kigger man nærmere på Børns Vilkårs nye kampagne om at stoppe vold mod børn, så vil man måske, måske ikke, lægge mærke til noget, der ikke er, som det plejer.

Barnet på billedet, Aya, er nemlig AI-genereret og altså ikke et ægte menneske.

Afdelingschef for presse, kommunikation og fundraising hos Børns Vilkår, Lisbet Christoffersen, forklarer til Journalisten, at man har haft lange snakke om det etiske i at benytte AI-genererede billeder af børn i kampagnen.

”Alle vores overvejelser ledte os til, at vi skulle lave billeder af nogle børn, som ikke findes, men som stadigvæk ville sikre, at vi kommer frem med det alvorlige budskab om, at børn i Danmark udsættes for vold,” siger hun til Journalisten.

Øverst til højre på Børns Vilkårs Instagramopslag om kampagnen står der, at billedet er AI-genereret. Men på plakaterne i udendørskampagnen fra Børns Vilkår, gøres det ikke klart, at børnene på billederne er AI-genererede. Det bliver der dog rettet op, ifølge Lisbet Christoffersen, skriver Journalisten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også