Kommunikationsforum

Danske Bank får flere kunder trods tidligere dårlige imagemålinger

Danske Bank har hevet kommunikationen ned fra de højere luftlag til at være i øjenhøjde med kunderne, mener Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter
Danske Bank har for første gang i ti år fået en tilgang af kunder. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Danske Bank har for første gang i ti år fået en tilgang af kunder. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank har for første gang i ti år fået en tilgang af kunder i stedet for afgang, ifølge en ny opgørelse over antallet af kunder i landets 20 største banker foretaget af konsulenthuset Voxmeter.

Der er sket et holdningsskifte fra forudindtaget negativ til at være lidt mere positiv, forklarer Christian Stjer, adm. direktør i Voxmeter, til Finans, hvilket bakkes op af en imagemåling af YouGov fra 2022, hvor Danske Banks image var i bedring.

Danske Bank har haft en række møgsager de seneste mange år, hvor hvidvasksagen fra Estland står tilbage som det mest grelle, hvilket har sat banken over for en stor kommunikationsopgave i forhold til kundernes syn på banken.

”Banken har valgt en strategi, hvor den optræder mere ydmygt. Vi kan se, at kunderne oplever det i praksis, hvilket langsomt men sikkert tilfører ledelsen mere troværdighed. Banken har samtidig fundet kundernes tone of voice (måden at sige ting på, red.) og har hevet kommunikationen ned fra de højere luftlag til at være i øjenhøjde med kunderne. Det virker,” siger Christian Stjer til Finans.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også