Kommunikationsforum

SDU og Dansk Sprognævn vil lære dig at sætte komma gratis

Kurset vil være tilgængeligt for alle online fra på onsdag.
Syddansk Universitet er gået sammen med Dansk Sprognævn om at lære danskerne at sætte komma. | Foto: Syddansk Universitet
Syddansk Universitet er gået sammen med Dansk Sprognævn om at lære danskerne at sætte komma. | Foto: Syddansk Universitet

Nu skal du lære at sætte komma. 

Det vil Syddansk Universitet (SDU) og Dansk Sprognævn i hvert fald hjælpe danskerne med ved at tilbyde en ”folkegave” i form af et nyt gratis kommakursus, som alle kan tage online fra på onsdag på et par timer. Det skriver SDU og Dansk Sprognævn i en pressemeddelelse.

Kurset kan tilgås af alle danskere når som helst og hvor som helst, og det består af flere hundrede korte forklaringsvideoer og praktiske øvelser. 

Lederen af journalistuddannelsen, Peter Bro, siger i pressemeddelelsen, at kurset er et tilbud, som danskerne kan bruge til at få mere viden om sproget.

”Jeg tror, at vi er mange sprogbrugere – både øvede og mindre øvede – som har en oplevelse af, at vi ikke helt mestrer et af de vigtigste tegn i vores skriftsprog. Det problem vil vi gerne afhjælpe,” siger han blandt andet i pressemeddelelsen.

Der er op imod 300 såkaldte nano-moduler, som varer fra få sekunder til 4-5 minutter, som skal lære danskerne at sætte kommaer. Kurset bliver afsluttet med et diplom – og alle kan tage kurset flere gange, hvis man gerne vil lære endnu mere – eller blive mindet om vigtige ting, står det i pressemeddelelsen.

Kurset bliver åbnet for offentligheden på onsdag klokken 8.00.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!

Jeg accepterer vilkårene for nyhedsbreve

Forsiden lige nu

Læs også