Kommunikationsforum
Kursus temaer Presse og PR Gør din presserådgivning helt skarp!

Gør din presserådgivning helt skarp!

Gør din presserådgivning helt skarp!

På dette kursus bygger vi oven på din grundlæggende pressefaglighed og styrker din gennemslagskraft som rådgiver, så du i højere grad bliver hørt, set og taget med på råd i tide. Kurset er til dig, der har godt styr på den eksterne del af pressearbejdet og samspillet med medierne, men som gerne vil styrke dit afgørende mandat i din organisation.


 

Arbejder du med presse, kan du sikkert nikke genkendende til, at din ledelse og organisation har urealistiske forventninger til, hvilke pressehistorier I kan gå ud med, og hvordan de skal vinkles. Måske har du også svært ved at få organisationen til at spille med og stille op til den reaktive pressehåndtering og inddrage dig rettidigt i håndteringen af kritiske sager, der kan havne i medierne.

Har du ikke dit interne mandat på plads, er det både utilfredsstillende for dig som rådgiver, og det kan betyde, at din organisation generelt ikke lykkes særligt godt med sin pressehåndtering og positionering i medierne. Hvis I selv skal sætte dagsordenen, skal I være foran både på de gode og de dårlige historier – og du skal være det pressefaglige fyrtårn, som bliver anset for at være helt central for jeres pressestrategiske valg.

På dette kursus bygger vi oven på din grundlæggende pressefaglighed og styrker din gennemslagskraft som rådgiver, så du i højere grad bliver hørt, set og taget med på råd i tide. Kurset er til dig, der har godt styr på den eksterne del af pressearbejdet og samspillet med medierne, men som mangler det afgørende mandat i din egen organisation.

Du vil møde praktikere og folk fra felten, der kan inspirere til, hvordan du kan opbygge den tillid, tryghed og respekt, der er nødvendig for din gennemslagskraft som presserådgiver. Vi skal arbejde med, hvordan du aktivt kan bruge struktur, relationer, forventningsafstemning og synliggørelse til at etablere dit fundament og skabe reel værdi som presserådgiver.

Via praktiske øvelser arbejder vi på at nedbryde de barrierer, du kæmper med i hverdagen, og styrker din rolle både ift. proaktiv og reaktiv pressehåndtering samt issue management. Du skal som rådgiver være stærk på alle disciplinerne, for at du kan blive anerkendt og reelt indtage positionen som organisationens absolutte nøgleperson, når det handler om presse.

Målgruppe
Kurset er for dig, der sidder med ansvaret for pressearbejdet og jeres relation til medierne i din organisation eller virksomhed. Du kan være presse- og/eller kommunikationsansvarlig, -rådgiver, -konsulent eller -medarbejder. Du har grundlæggende styr på dine vinklinger, din timing og din relation til pressen, men er træt af ikke at kunne trænge igennem med din pressefaglighed over for din ledelse – f.eks. ift. hvornår vinkling og timing er bedst til proaktive historier; hvad der kræves, for at I lykkes, og ift. at blive lyttet til og taget med på råd ved de svære sager. Vigtigst er, at du sidder i en stilling, hvor et af dine primære fokusområder er pressearbejde. Du kan sidde alene, eller du kan have kolleger og/eller medarbejdere.

Dato
31/10/2024
Hvor
København
Adresse
Akademikertårnet, Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg
Kursustype
Kursus
Antal dage
1 dag
Pris
6.490 kr. Der er kollegarabat på 20 % på alle efterfølgende tilmeldinger, hvis I er flere fra samme virksomhed, der gerne vil deltage.

Program

På kursusdagen kommer vi omkring disse fire moduler

Modul 1: Grib dit mandat
At kunne lykkes med at skabe optimale relationer til ledelse og kolleger og dermed i sidste ende at kunne udføre et professionelt stykke arbejde udadtil over for de medier, du skal håndtere, bunder i flere ting. Som presseperson vil du gerne lyttes til, inddrages i tide og tages med på råd. Du skal derfor indgyde faglig tillid og respekt via din rådgivning og din produktion. Med tydelig struktur, sikker styring og klare køreplaner bliver du anset for en professionel sparringspartner og tovholder med prioriteterne i orden. Det er med til at skabe tillid til dig som person og til din faglighed. Du får ledelsen til at føle sig i trygge hænder.

På dette første modul af kursusdagen får du værktøjer og inspiration til, hvordan du i din hverdag kan arbejde struktureret og være på forkant, så du kan gøre dig gældende og netop indgyde tillid og faglig respekt hos din ledelse.

Mia Jørgensen, presseansvarlig, Lægemiddelstyrelsen

Modul 2: Dokumentér dit arbejde
Når dine chefer og kolleger kan se resultaterne af, at I er til stede i medierne på dine præmisser, sætter det dig et skridt foran næste gang, du gerne vil rokke ved den interne prioritering og organisering af jeres pressehåndtering og medietilstedeværelse. På dette modul ser vi på, hvordan du kan sørge for at synliggøre, dokumentere og evaluere din struktur, dine presseplaner og ledelsens forståelse for, at dine pressefaglige kompetencer og rådgivning rent faktisk skaber værdi.

Mia Jørgensen, presseansvarlig, Lægemiddelstyrelsen

Frokost

Modul 3, caseoplæg: TBA

Modul 4: Kend din organisation og dine nøglepersoner
For at blive en bedre presserådgiver skal du forstå og tale ind i din forretnings eller organisations udfordringer. Du skal kunne afkode jeres mærkesager, prioritere strategisk og have indblik i, hvad det er for en maskine, du arbejder i. Og lige så vigtigt: Du skal vide, hvem der er dine nøglepersoner og interne allierede/modstandere.

Vi diskuterer udfordringerne ved at træde i karakter som presserådgiver, og du bliver gennem øvelser præsenteret for metoder til at afkode og arbejde med dette i din egen organisation.

Mia Jørgensen, presseansvarlig, Lægemiddelstyrelsen

Fælles opsamling

Udbytte

På dette kursus får du:
En tydeligere, mere veldefineret og styrket presserådgiverrolle, som hjælper dig (og din chef) med, hvordan og hvornår du kan tage dit pressemandat
Inspiration til at skabe en operationel struktur på dine pressetiltag og -indsatser
En bedre forståelse for din organisation, jeres mærkesager, dine allierede og dine modstandere
Indsigter fra garvede praktikere, som inspirerer dig med deres egne fortrolige erfaringer
Værktøjer til at rådgive mere effektivt, både proaktivt og reaktivt

Du møder

Mia Jørgensen

Mia er presseansvarlig hos Lægemiddelstyrelsen. Hun har foruden selv at være i felten prøvet presserådgiver-rollen i alle dens facetter. Mia er tidligere presseansvarlig i Københavns Kommune og pressechef hos Banedanmark.

Praktisk

Hvornår?

Torsdag d. 31. oktober 2024, kl. 9.00-15.30.
Kom fra kl. 8.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.00 præcist.

Hvad koster det?

6.490 kr. (ekskl. moms)
Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.

Hvordan melder jeg mig til?

Tilmeld dig i bunden af siden. Husk EAN-nr. og CVR-nr.

Hvor?

Dagen afholdes hos Akademikertårnet
Lindevangs Allé 2, 2000
Frederiksberg

Hvad inkluderer prisen?

På alle vores kurser får du morgenmad, vegetarisk frokost og lækker forplejning dagen igennem.

Har du spørgsmål?

Skriv til kforum@kforum.dk

Kommer du i bil?

Der er 2 timers fri parkering på Peter Bangs Vej. I parkeringsområdet ved Nimbusparken kan der parkeres uden begrænsning mod betaling. Der er 12 pladser tilknyttet Akademikertårnet, hvor fri p-billet kan hentes i receptionen. Ellers kan der parkeres på vejene, hvor alm. parkeringsregler for Frederiksberg er gældende.

FAQ

Hvad kan vi hjælpe med?

Marie Louise Rolffes

Netværks- og programansvarlig

30 96 30 40

Tilmelding

Ønsker du at tilmelde mere end to deltagere, skriv til kforum@kforum.dk

Loading posts…