Kommunikationsforum
Kursus temaer K-akademi K-akademi: Styrk dit pressearbejde

K-akademi: Styrk dit pressearbejde

K-akademi: Styrk dit pressearbejde


 

Velkommen til Kforums K-akademi for dig, der arbejder med presse. På én dag får du inspiration, konkrete råd til dit daglige arbejde, de bedste cases og networking med andre pressemedarbejdere og ansvarlige 

Kunne det være spændende at høre, hvordan andre planlægger og eksekverer deres pressestrategier og -planer? Om hvordan du navigerer bedst muligt internt med din rådgivning for at stå bedre eksternt i medierne? Og hvordan du lavpraktisk kan bruge ChatGPT som både finpudser og assistent i dit pressearbejde? 

Denne K-akademi kommer omkring nogle af de vigtigste grundsten i dit pressearbejde lige nu og giver dig muligheden for at høre, hvordan andre gør, hvilket kan være en kæmpe styrke for dit eget arbejde.  

Kort sagt: På én dag får du alt det vigtigste fra din presseverden!

Kforums K-akademier er små heldagskonferencer med op til seks faglige inspirationsoplæg. Det kan være alt fra spændende cases fra den virkelige verden til helt detaljenørdede perspektiver på vores kommunikation. De varierer imellem k-discipliner og er til for at give dig et skud faglig energi og ny inspiration til din k-rolle. Du får desuden masser af mulighed for at netværke med branchekollegaer.

Dato
27/09/2024
Hvor
København
Adresse
Akademikertårnet, Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg
Kursustype
K-akademi
Antal dage
1 dag
Pris
2.990 kr. Early bird rabat t.o.m. 15. august 2024, derefter 3.490 kr. (ekskl. moms)

Program

Velkomst og introduktion til dagen 
Marie Louise Rolffes, Kforum 

Presserådgiverens bedste råd
Mia Jørgensen, presseansvarlig, Lægemiddelstyrelsen 

Du skal arbejde systematiseret med dine interne relationer. Du skal forventningsafstemme med din chef for at få det rette mandat. Du skal inddrages i tide og tages med på råd. Du skal kunne tale med alle faggrupper. Du skal kende jeres mærkesager ind til benet. Du skal være en tydelig og professionel sparringspartner for ledelsen.  

Som pressemedarbejder skal du have dine rådgivende rammer på plads for at kunne gøre dit arbejde bedst muligt. Men hvordan navigerer du i det? 

Mia Jørgensen kan med sin mangeårige erfaring som presseansvarlig i hhv. Lægemiddelstyrelsen og Københavns Kommune inspirere dig til, hvordan du med enkle greb og en systematisk tilgang kan sikre dig den nødvendige synlighed og cementere dit mandat som presserådgiver. 

Konkrete tips fra ChatGPT til dit pressearbejde
Thomas Telving, rådgiver og foredragsholder om generativ AI og ChatGPT 

Tidskrævende research, ideer til vinkler, pitche til journalister, der før har skrevet om dit emne, krisestyring, medie-/dialogtræning og endda de tolerante mails til chefen. ChatGPT kan assistere på flere områder af dit pressearbejde, end du lige forestiller dig. 

Med ekspert Thomas Telving ved roret styrer vi igennem masser af konkrete tips & tricks til at gøre ChatGPT, Gemini og alle de vilde, nye teknologier til en effektiv assistent og sparringspartner i dit pressearbejde. 

Thomas har over 20 års erfaring som k-chef, rådgiver, journalist og ikke mindst PR- og pressemand. Han har skrevet om kunstig intelligens siden 2016 og holder jævnligt oplæg for kommunikations- og pressefolk. 

Helt tæt på redaktøren
Emilie Holt Vissing Christensen, ledende redaktør, Jyllands-Posten 

Du skal klædes ekstra godt på, når du kontakter redaktionerne, så samarbejdet glider bedst muligt for alle parter. Vi skal høre om moderne nyhedskriterier, primetimes og døgnrytme – og dykke ned i omstillingen til den digitale virkelighed, som både redaktioner og pressemedarbejdere er underlagt. 

Vi skal helt tæt på redaktionernes virkelighed, se tingene fra deres perspektiv og tale om, hvornår redaktionerne er gladest for samarbejdet med os presseansvarlige. 

Emilie er en del af den øverste ledelse på Jyllands-Posten og har ansvaret for nyhedsredaktionen, der foruden journalister og forsideredaktører også tæller nyhedschefer. Emilie er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2018 og har været tilknyttet Jyllands-Posten siden 2015. 

Gør presseplaner og -strategier til din styrke
Marie Tromborg Petterson, seniorrådgiver, Radius CPH 

Hvordan kan du arbejde strategisk med din presseindsats? Hvilke konkrete styringsværktøjer kan du bruge til at styrke dit pressearbejde på både et strategisk og operationelt niveau?  

Det vil Marie Tromborg Petterson, tidligere pressechef hos Danske Regioner, give os sit bud på, når hun blandt andet kommer ind på, hvordan en god pressestrategi kan sikre, at du får prioriteret dine indsatser, så de understøtter den overordnede kommunikationsstrategi, og hvordan en gennemarbejdet presseplan kan hjælpe dig med at nå dine vigtigste målgrupper med de rigtige budskaber – og dermed sikre størst mulig effekt med din presseindsats.  

Marie er uddannet journalist og har arbejdet på forskellige nyhedsmedier i en årrække. Efter seks år hos Danske Regioner arbejder hun nu som seniorrådgiver hos kommunikationsvirksomheden Radius CPH. 

10 gode råd til at se vores PR og pressearbejde med nye øjne
Timme Bisgaard Munk, rådgiver, foredragsholder, analytiker og kommentator, tidl. chefredaktør på Kforum.dk

Vi runder fredagen af med et glas og håber, du har lyst til at blive og netværke!

Udbytte

Efter dagen kommer du hjem med:
Viden om mediebilledet og den optimale relation til dine pressekontakter.
Best practice til din interne presserådgivning
Operationelle og konkrete tips til at bruge ChatGPT i dit arbejde.
Inspiration til at lægge din egen pressestrategi og -plan.
Et indblik i, hvor feltet inden for pressearbejde bevæger sig hen i nær fremtid.
Nye bekendte i samme felt som dig, der kan være værdifulde sparringspartnere.

Du møder

Mia Jørgensen

Mia er presseansvarlig hos Lægemiddelstyrelsen. Hun har foruden selv at være i felten prøvet presserådgiver-rollen i alle dens facetter. Mia er tidligere presseansvarlig i Københavns Kommune og pressechef hos Banedanmark.

Emilie Holt Vissing Christensen

Ledende redaktør, Jyllands-Posten

Marie Tromborg

Seniorrådgiver, Radius CPH

Thomas Telving

Rådgiver og foredragsholder om generativ AI og ChatGPT

Praktisk

Hvornår?

Fredag d. 27. september 2024, kl. 9.00-15.30. Kom fra kl. 8.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.00 præcis.

Hvad koster det?

2.990 kr. Early bird rabat t.o.m. 15. august 2024. Derefter 3.490 kr. (ekskl. moms)
Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.

Hvordan melder jeg mig til?

Tilmeld dig i bunden af siden. Husk EAN-nr. og CVR-nr.

Hvor?

Dagen afholdes hos Akademikertårnet
Lindevangs Allé 2, 2000
Frederiksberg

Hvad inkluderer prisen?

På alle vores kurser får du morgenmad, vegetarisk frokost og lækker forplejning dagen igennem.

Har du spørgsmål?

Skriv til kforum@kforum.dk

Kommer du i bil?

Der er 2 timers fri parkering på Peter Bangs Vej. I parkeringsområdet ved Nimbusparken kan der parkeres uden begrænsning mod betaling. Der er 12 pladser tilknyttet Akademikertårnet, hvor fri p-billet kan hentes i receptionen. Ellers kan der parkeres på vejene, hvor alm. parkeringsregler for Frederiksberg er gældende.

FAQ

Hvad kan vi hjælpe med?

Marie Louise Rolffes

Netværks- og programansvarlig

30 96 30 40

Tilmelding

Ønsker du at tilmelde mere end to deltagere, skriv til kforum@kforum.dk

Loading posts…