Kommunikationsforum
Kursus temaer Masterclass: Webansvar 2024 – de vigtigste tendenser

Masterclass: Webansvar 2024 – de vigtigste tendenser

Masterclass: Webansvar 2024 – de vigtigste tendenser



Velkommen til Kforums masterclass for kommunikatører med interesse for webområdet. Vi sætter spotlight på en håndfuld af de tendenser, som lige nu i 2024 har størst betydning for dig, der arbejder med websites og kommunikation.

Om masterclassen
Arbejdet med web og kommunikation bliver hele tiden mere og mere komplekst. Jeres website er virksomhedens eller organisationens ansigt udadtil, og alle har holdninger til det. Cybersikkerhed er på den politiske dagsorden – men hvad er din rolle i jeres beredskab? Dertil kommer, at du skal kunne vælge de rigtige tekniske løsninger, rådgive ledelsen og sørge for compliance i forhold til webtilgængelighed, GDPR og meget andet.

På Kforums masterclass tager vi temperaturen på nogle af de områder, som vi mener, har størst aktualitet og relevans lige nu på webområdet. Vi inviterer oplægsholdere, som blandt andet vil diskutere cybersikkerhed, webtilgængelighed og bæredygtig digital udvikling.

Denne dag er ikke et praktisk kursus, men snarere en mini-konference fuld af inspiration til din k-rolle. Der vil være masser af tid til at netværke med branchekollegaer, men der er ingen operationelle øvelser.

Dato
20/06/2024
Hvor
København
Adresse
Akademikertårnet, Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg
Kursustype
Masterclass
Antal dage
1 dag
Pris
3.490 kr. (ekskl. moms)

Program

Velkomst og introduktion til dagen
Anna Beck Laulund, Kforum

Cyberforsvar, der virker
Beatrice Jayamalar Joseph, rådgiver, Center for Cybersikkerhed

Digitale platforme og medier er selve grundlaget for information og kommunikation i danske virksomheder og organisationer. Men teknologiske platforme medfører sine egne farer og risici. At forhindre indbrud i en virksomhed handler ikke længere kun om låste døre. Og hvis et cyberangreb først er en realitet, kan omfanget være kolossalt.

Hos Center for Cybersikkerhed vurderer man hvert år trusselsniveauet i forhold til cyberkriminalitet. Beatrice Jayamalar Joseph giver et indblik i, hvilke cybertrusler og risici, Center for Cybersikkerhed ser lige nu, og hvad man som webansvarlig bør tage hensyn til og forberede sig på.

Når angrebet er en realitet
Anders Riis, kommunikationsdirektør, Vestas

Om aftenen den 19. november 2021 tikkede en mail ind til ledelsen hos vindmøllevirksomheden Vestas. Den var afsendt fra udenlandske hackere. Herfra stod det klart, at it-kriminelle var brudt ind i Vestas’ systemer og havde krypteret servere og drev, som de forsøgte at afpresse Vestas med – men uden held.

Kommunikationsdirektør hos Vestas Anders Riis giver et unikt indblik i, hvad der sker i en virksomhed, når cyberangrebet er en realitet. Hvilke konsekvenser har det, og hvordan agerer man i en krise, som består af personhensyn, forhandlinger og pressebevågenhed? 

Fremtidens websites – et kig ind i en AI-fremtid
Emil Sarauw, Head of AI, Droids Agency

AI kan gøre livet lettere for webansvarlige, når det gælder eksempelvis SEO, tekstforfattelse og andet indholdsproduktion. Men hvad kan vi egentlig vente os, når det gælder fremtiden for selve websitet som platform?

  • Er websites, som vi kender dem, snart fortid?
  • Vil vores nuværende interaktion gennem nettet blive domineret af dialoger med generativ AI, hvor vi taler med AI-agenter, og derigennem finder frem til relevant indhold?
  • Skal I kort sagt droppe det næste, store redesign af jeres website og i stedet afvente de store ændringer?

Emil Sarauw er partner og Head of AI hos Droids Agency. Han vil give sit bud på, hvad fremtiden bringer, og hvad det vil sige at være webansvarlige i en AI-tid.

Webtilgængelighed – nu også for den private sektor
Stein Erik Skotkjerra, CEO og grundlægger, Inklusio

Webtilgængelighed er ikke en ny disciplin – det ved alle, som arbejder i den offentlige sektor. Men fra 2025 vil også hele den private sektor være omfattet af EU’s lovgivning. Det betyder, at f.eks. alle webshops, billettjenester, banktjenester, e-bøger og meget, meget mere skal være tilgængeligt og brugbart for alle borgere – uanset handicap eller funktionsnedsættelser.

Men hvor skal man prioritere, og hvordan kommer man i mål med webtilgængeligheden? Vi får besøg af Stein Erik Skotkjerra, som er en passioneret forkæmper for en inkluderende digital verden og har grundlagt virksomheden Inklusio, der rådgiver om webtilgængelighed.

Er dine webtekster en klimatrussel?
Anders Frey Birkmose, CIO og partner, og Rune Palludan Galschiøt, Chief Strategy Officer, Kruso

Når vi taler klima, tænker de fleste på oksebøffer, flytrafik og tøjforbrug. Men de færreste tænker over, at vores digitale liv gemmer på store CO2-udledninger.

Mange manuelle processer er digitaliseret i de seneste 20 år. Og digitaliseringerne har skabt optimeringer, der har sparet penge og øget kundetilfredsheden hos brugerne.  Derfor sætter mange lighedstegn mellem digitalisering og optimering. Men i processen har der ikke været fokus på løsningernes ressourceforbrug.

I dag udleder digitaliseringerne ca. det samme som flyindustrien. Vi er derfor nødt til at se på, hvordan vores digitale løsninger kan være mere klimavenlige. Bureauet Kruso har designet og udviklet flere webløsninger med fokus på det klimavenlige, og deres løsning til Herning Kommunes website vandt bl.a. en Umbraco Award for årets grønne løsning.

Rune og Anders fra Kruso fortæller her om, hvordan digitale løsninger kan gøres mere klimavenlige fra såvel en UX- som en design- og teknisk vinkel.

Udbytte

Med dig hjem får du:
Indblik i højaktuelle temaer, som er relevante for kommunikatører, der arbejder med web.
Opdateret viden inden for dit felt, hvilket gør dig i stand til at prioritere og anbefale prioriteringer i din organisation.
Mulighed for at tale med andre, der arbejder inden for den samme faglighed som dig.

Du møder

Anders Riis

Kommunikationsdirektør i Vestas

Anders Frey Birkmose

CIO og partner, Kruso

Rune Palludan Galschiøt

Chief Strategy Officer, Kruso

Stein Erik Skotkjerra

SEO og grundlægger, Inklusio

Emil Sarauw

Partner og Head of AI hos Droids Agency

Praktisk

Hvornår?

Torsdag d. 20. juni 2024,
kl. 9.00-15.30.
Kom fra kl. 8.45 til let morgenmad.
Vi begynder kl. 9.00 præcis.

Hvad koster det?

3.490 kr. (ekskl. moms)
Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.

Hvordan melder jeg mig til?

Tilmeld dig i bunden af siden. Husk EAN-nr. og CVR-nr.

Hvor?

Dagen afholdes hos Akademikertårnet
Lindevangs Allé 2, 2000
Frederiksberg

Hvad inkluderer prisen?

På alle vores kurser får du morgenmad, vegetarisk frokost og lækker forplejning dagen igennem.

Har du spørgsmål?

Skriv til kforum@kforum.dk

Kommer du i bil?

Der er 2 timers fri parkering på Peter Bangs Vej. I parkeringsområdet ved Nimbusparken kan der parkeres uden begrænsning mod betaling. Der er 12 pladser tilknyttet Akademikertårnet, hvor fri p-billet kan hentes i receptionen. Ellers kan der parkeres på vejene, hvor alm. parkeringsregler for Frederiksberg er gældende.

FAQ

Hvad kan vi hjælpe med?

Anna Beck Laulund

Program- og forretningsudvikler

26 72 30 07

Tilmelding

Ønsker du at tilmelde mere end to deltagere, skriv til kforum@kforum.dk

Loading posts…