Lær lige lidt af Lizette-sagen

If you don’t manage issues, issues will manage you, lyder et gammelt mundheld i PR-branchen. If you don’t manage MeToo, MeToo will manage your image, kan Lizette nu tilføje.
I krisekommunikation taler man ofte om den dobbelte krise, hvor selve håndteringen forstærker og fordobler krisen. Det gælder også for MeToo-sager, hvor forsøg på at relativere, nivilerer og trylle ofre, vidner og beviser væk kun gør alt værre. Ja, her bliver håndteringen som fejlbehandling af sygdommen i sig selv. Ergo, MeToo-anklager kræver en fair proces, for at processen ikke bliver problemet. | Foto: Ritzau
I krisekommunikation taler man ofte om den dobbelte krise, hvor selve håndteringen forstærker og fordobler krisen. Det gælder også for MeToo-sager, hvor forsøg på at relativere, nivilerer og trylle ofre, vidner og beviser væk kun gør alt værre. Ja, her bliver håndteringen som fejlbehandling af sygdommen i sig selv. Ergo, MeToo-anklager kræver en fair proces, for at processen ikke bliver problemet. | Foto: Ritzau
Timme Bisgaard Munk

FH-formand Lizette Risgaard er under anklage i omfattende MeToo-afsløringer. Hun har opført sig upassende over for en række yngre mandlige medarbejdere, lyder anklagen. Hun undskylder på de sociale medier. Netop nu har HK trukket støtten. Lizette holder også pressemøde senere i dag. Spørgsmålet er, om hun holder ugen ud. Hvad kan vi lære af Lizette-sagen? 

For live-dækning, følg med her. For Berlingske Tidendes live-dækning.

Live på Twitter her. For en opsummering af sagen, læs Berlingske Tidendes dækning af sagen her. Læs også Ekstra Bladets dækning her,

Stærk issues management kræver en stærk, stabil k-afdeling med mandat

P.t. har FH ingen pressechef. Stillingen har stået ubesat hen, siden Jacob Elkjær stoppede i januar. I de seneste år har der været en stor udskiftning på posten som k-chef i FH og flere omstruktureringer. Det tyder på, at det er en svær opgave at være k-chef i den faglige paraplyorganisation, når så mange k-folk med forskellig baggrund og kompetencer alle må søge videre. Det har sine indlysende grunde. 

Medlemsorganisationerne vil og kan selv kommunikere. Det er svært at skabe rum og rammer for det k-faglige arbejde i forhold til medlemsorganisationerne, de valgte ledere og de andre fagligheder i organisationen. Konsekvensen er, at de verserende MeToo-sager ikke er blevet løftet godt nok k-fagligt, fordi der ikke har været ressourcer, medarbejdere eller en stabil organisering bag. 

Ergo: Lær af Lizettes fejl, og skab en stabil velorganiseret k-afdeling med lille medarbejderomsætning med et stærkt mandat. Adgang til ledelsen er alfa og omega i succesrig issues management.

If you don’t manage MeToo, MeToo will manage you

If you don’t manage issues, issues will manage you, lyder et gammelt mundheld i PR-branchen. If you don’t manage MeToo, MeToo will manage your image, kan Lizette nu tilføje. Afsløringerne i Berlingske Tidende og Ekstra Bladet tegner billedet af nogle MeToo-sager, som ikke er håndteret korrekt hverken i forhold til tidsånden eller HR. Her har strategien været at trylle MeToo-issues usynlige, muligvis, fordi det har været unge mænd og muligvis som en generationsblind uholdbar minimering af MeToo-fænomenet. Hvis MeToo ikke håndteres korrekt i tidsåndens billede har det fem fatale konsekvenser. 

For det første bliver det med Putins ord “kompromat” i magtkampen i fagbevægelsens top. Et trumfkort, som kan trækkes frem af medierne eller modstandere når som helst. Hun kunne være blevet afsat på sidste kongres. Den eneste grund til, at det ikke skete, er sandsynligvis,at medierne endnu ikke havde fået samlet en ”Weinstein Victim Group”, som ville stå frem på det tidspunkt. Men ingen tvivl: Eksistensen af disse sager har svækket Lizette internt i længere tid. 

For det andet kan den dårlige håndtering af MeToo skabe vrede, læk og naturligvis ofre, som føler sig dårligt behandlet. Det skaber en gruppe kilder med høj troværdighed og unik viden, som er villig til at gøre det til en sag i medierne. 

Endelig vækker man den intergenerationelle vrede, hvis man som FH-toppen nonchalant er lidt ligeglad med MeToo. Sidst, men ikke mindst er HR-sager dræbersager for fagbevægelsens ledelse, fordi de per definition er på offerets side, anytime always. 

Ergo: Lær af Lizettes dobbelte MeToo-sager

I krisekommunikation taler man ofte om den dobbelte krise, hvor selve håndteringen forstærker og fordobler krisen. Det gælder også for MeToo-sager, hvor forsøg på at relativere, nivilerer og trylle ofre, vidner og beviser væk kun gør alt værre. Ja, her bliver håndteringen som fejlbehandling af sygdommen i sig selv. Ergo, MeToo-anklager kræver en fair proces, for at processen ikke bliver problemet. 


Husk altid at dry run / tjekke dine venner og fjender, før huset brænder

Mesterkommunikatøren Lars Løkke kan også begå fejl. Da han var sundhedsminister, lancerede han engang en total reform af sundhedsvæsenet uden at have taget sundhedssektorens vigtigste stakeholders i ed eller involveret dem som medproducenter. Konsekvensen var, at alt fra professorer til magtfulde patientorganisationer trak tæppet væk under planen med døden til følge. 

Det spændende er, om Lizette laver en Lars Løkke lige nu. Dags dato virker det, som om hun overlever og får sparket sagen til hjørne med en advokatundersøgelse. Hun vinder her tid, men vinder hun på den lange bane?

Bemærk derfor, hvordan Lizettes venner og fjender reagerer i den nærmeste tid, fra puritansk absolutisme til pragmatisk svipsersnak. Hvor stejl er FH’s medlemsforbund ledt an af HK’s kvindelige formand og hendes bagland længere fremme? Hvad skriver og siger den folkekære, tidligere FOA-formand Dennis Christensen? Hvordan skriver Kristian Madsen på A4 om sagen nu, når alle hans penge kommer fra Lizettes budget? Hvordan dækker TV 2 News sagen med x-A4 Henny Christensen som nyhedsredaktør?

Ergo: Lær af Lars Løkkes fejl, og bemærk, hvordan Lizettes venner og fjender reagerer. Sikre dig vennernes support, og tænk over dine fjenders næste træk, og næste træk igen. 

Er du først sat i monsterrollen, så forvent folkedomstol på det værst tænkelige tidspunkt, når “the victim group” står frem.

Det er ikke tilfældigt, at sagen netop kommer nu. Timingen er perfekt netop nu. Weekenden op til 1. maj er det bedste tidspunkt at ramme Lizette på, fordi hun og hele fagbevægelsen er rituelt eksponeret. Desuden er vi tæt på den sidste store bededag, hvilket skaber associationer tilbage til Lizettes heroiske storebededagsfrihedskamp.

Sagen har tydeligvis cirkuleret i længere tid i medielandskabet, hvad netop også samarbejdet mellem Ekstra Bladet og Berlingske Tidende peger på. Mange var på sporet i lang tid, og flere opgav i sidste øjeblik at trykke på knappen. Det er ikke en solo-afsløring, men en fælles potentiel historie, der er blevet ringet og researchet på i flere peak-perioder. Som sagt er det sandsynligvis først sket nu, fordi graverne, som i Weinstein-sagen, først har skullet samle en potent gruppe, som ville stille sig offentligt frem samlet som “victim group”. Weinsteins desperate kamp var netop at true sine ofre, så der ikke kunne skabes denne gruppe. Når Lizettes Metoo-offergruppe var på plads, var der tre oplagte angrebstidspunkter: kongressen, bededagene og 1. maj. Heldigvis falder de sidste to sammen så derfor nu. 

Ergo: Forvent værst tænkelige tidspunkt og størst mulige impact, når huset brænder. Du bliver først slagtet, når de har samlet “the victim group”.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs