Bryggeriforeningen retter igen skytset mod Sundhedsstyrelsen

Det sker i et interview med Berlingske, hvor adm. direktør Nick Hækkerup går i kødet på styrelsens skærpelse af alkoholvejledningerne.
Foto: Jesper Houborg
Foto: Jesper Houborg

Bryggeriforeningen har atter rettet sit skyts mod Sundhedsstyrelsen – og denne gang skærpes angrebet. 

I et interview med Berlingske fortæller foreningens adm. direktør, Nick Hækkerup, at styrelsen gør sig til moralske dommere over danskerne og det liv, de lever. 

”Selvfølgelig er det rigtigt, at man ikke skal drikke for meget. Efter øl nummer to er det bedre at tage lidt på konen i stedet for at tage en øl mere. Men det er simpelthen forkert, når de siger, at hvis man slet ikke drikker alkohol, har man en lavere dødelighed end personer, der drikker to genstande om dagen,” siger Nick Hækkerup til avisen. 

Sundhedsstyrelsens svar på kritikken lyder til Berlingske, at dennes opgave er at vejlede borgere på et ”solidt videnskabeligt grundlag” om forbruget af alkohol, og at vejledningerne er oplysning, ikke påbud. 

Nick Hækkerup og Bryggeriforeningen udtalte første gang kritik af Sundhedsstyrelsen i et interview med Politiken tilbage i januar.

Det skete i kølvandet på Sundhedsstyrelsens opdatering af anbefalingerne til, hvor meget alkohol danskerne bør indtage – en opdatering, der førte til, at anbefalingen i dag lyder på, at både mænd og kvinder drikker højst ti genstande per uge og højst fire ad gangen, mens unge under 18 år bør holde sig fra alkoholen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også