TV 2's finansdirektør bliver bestyrelsesmedlem i netværk for ledere

Carsten Topholt slutter sig til bestyrelsen i netværksselskabet VL.
Carsten Topholt bliver bestyrelsesmedlem hos netværksselskabet VL.
Carsten Topholt bliver bestyrelsesmedlem hos netværksselskabet VL.

Carsten Topholt har fået plads i VL - Dansk Selskab for Virksomhedsledelses bestyrelse, oplyser selskabet. Her gør han andre Lisbeth Knudsen, der er tidligere ansv. chefredaktør og topchef for Berlingske, selskab. Hun er bestyrelsens formand.

Selskabets ca. 4000 medlemmer er samlet i VL-grupper på 30-40 medlemmer i hver. Eksempelvis er Carsten Topholt medlem af VL17. Medlemmer optages via invitation, og det er ikke muligt at købe sig adgang.

Selv fremhæver Carsten Topholt på VL’s hjemmeside arbejdet med at skabe en god governance omkring kunstig intelligens på TV 2 som et eksempel på, hvor ledelsen er vigtig.

”Vores ledelsesfokus har været følgende: Når potentielt set alle data bliver tilgængelige – inklusive vores egne for andre – hvad er så vores regler og værdier? Og hvordan kan vi sikre og forny dem?,” skriver han.

”Hvordan får vi et overblik over teknologierne, og hvordan holder vi dette overblik ved lige? Og hvordan får vi etableret beslutningsprocesser, der sikrer, at vi på den ene side ikke bryder GDPR- og ophavsretsregler m.v., og på den anden side giver medarbejderne mulighed for at eksperimentere? Vi har ikke fundet løsningen, men vi har fået etableret en governance, vi kan forfine.

Carsten Topholt har været finansdirektør hos TV 2 i fire år. Tidligere har han arbejdet hos konsulenthuset McKinsey og Slots- og Kulturstyrelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også