Direktør i styrelse krævede kritisk leder slettet

En direktør i Trafikstyrelsen er stærkt utilfreds med en leder i fagmediet Ingeniøren, som har afstedkommet et sagsanlæg fra By & Havn. 
Fagmediet Ingeniørens leder om Lynetteholm-projektet fik hård kritik fra Trafikstyrelsen.
Fagmediet Ingeniørens leder om Lynetteholm-projektet fik hård kritik fra Trafikstyrelsen.

Dirketøren i Trafikstyrelsen, Carsten Falk Hansen, har ifølge Journalisten.dk krævet en kritisk leder fra april om Lynetteholm-projektet i fagmediet Ingeniøren trukket tilbage. 

”Man skal leve med meget som embedsmand, men dagens lederartikel i Ingeniøren om Lynetteholm-undersøgelsen er helt uhørt,” skrev Carsten Falk Hansen til chefredaktionen på Ingeniøren med henvisning til bl.a. lederens overskrift, der lød ”Lynetteholm-undersøgelse endte i et korrumperet mørkekammer”.

Det viser en aktindsigt i Trafikstyrelsens korrespondance med Ingeniøren, som Journalisten har fået udleveret, skriver Journalisten.

Trafikstyrelsen vil dog i modsætning til By & Havn ikke indbringe sagen for Pressenævnet eller for retten, da By & Havn har taget det skridt, lyder det i et skriftligt svar til Journalisten. 

Ifølge flere kilder er det usædvanligt, at et offentligt selskab som By & Havn lægger sag an. Det kan pege på en ny tendens, hvor offentlige selskaber og institutioner, på linje med private virksomheder, går mere offensivt til værks over for mediers dækning, lyder det fra blandt andre kommunalforsker Roger Buch til Kforum

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også