Kommune anklages for at lade sig "hyggesmøre"

Meta, selskabet bag Facebook, donerer millioner til Odense Kommune, og eksperter finder det problematisk. Selv afviser borgmesteren kritikken.

Mellem 2020 og 2022 donerede Meta over 10 millioner kroner til Odense Kommune. Det skriver TV2, der har talt med to eksperter, der begge kritiserer donationerne, samt borgmesteren og en skoleleder, der afviser kritikken. 

“Det er hyggesmøring, og på den måde kommer Meta ind i rygraden på det offentlige Danmark,” siger Mie Oehlenschläger, der er techanalytiker og medlem af Det Etiske Råd. 

Borgmester Peter Rahbæk Juel ser ikke noget problem i donationen, fordi der er fuld transparens omkring det. Lederen af Tingkærskolen i Odense, Bjarne Larsen, stemmer i med borgmesteren, fordi Meta ikke har opstillet nogen krav for deres pengedonationer, som også er blevet givet direkte til Tingkærskolen. 

Meta står bag Facebook, Instagram, Threads og WhatsApp, og virksomheden er i skrivende stund 774,37 milliarder dollars værd. 

I går blev det meldt ud, at virksomheden vil lancere betalte versioner af de sociale medieplatforme Instagram og Facebook, som dog vil være uden reklamer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også