Qvortrup er sin egen drømmespindoktor

Læs fem grunde til, at Henrik Qvortrup tog stikket hjem, og Politiken tabte i avisens interview med ham.
Politiken har lavet et portræt af Henrik Qvortrup. Politiken dummer sig. Qvortrup vinder.
 
Først og fremmest point for en velskrevet artikel. Det er god læsning. Lotte Thorsen skriver skide godt. Men så stopper rosen også her, for det er uhyggeligt ukritisk, og det lader til, at de har glemt, hvem de taler med.
 
Henrik Qvortrup var Danmarks første spindoktor, og han er skide fucking dygtig. Han er 'Jeg-gjorde-Anders-Fogh-til-statsminister-dygtig', og lige nu har han en lortesag, og hvad gør den skide fucking dygtige spindoktor så?
 
Clever number one
"Find den mindst kritiske føle-føle-journalist, og få hende til at lave et patosportræt, så man får medlidenhed med mig."
 
Job. Well. Done. Han har kigget rundt i crowden af journalister og valgt hende, der kommer fra Alt for damerne og har skrevet Nynnes Dagbog, samlet hende op sammen med sin 23-årige, søde, bachelorskrivende søn og sin cykel proppet ind i bagagerummet af sin sorte, lækre, af TV2-leasede Mercedes , som han desværre – buhu  – skal af med, fordi han er blevet busted i noget, han ikke anede noget om (yeah right), og taget hende med i et sommerhus, så de rigtig kan fordybe sig i, hvor hårdt det er for manden. Textbook spin.
 
Clever number two
"Sørg for at se så lidende og længselsfuld ud som muligt, når fotografen tager billeder. Du savner allerede dit job på TV2. Nåh ja, og husk blød-mand-brillen!"
 
Politiken ønsker ikke at sælge rettighederne til de fotos, som blev bragt sammen med interviewet, så her ses i stedet et billede af Henrik Qvortrup sammen med sin advokat Anders Németh efter politiafhøringen den 22. maj, hvor Qvortrup fastholdt sin uskyld. Foto: Ritzau/Kenneth Meyer/Polfoto. Billederne til interviewet kan ses på Politikens hjemmeside
 
Clever number three
"Sørg for at danse om sandheden på en så let måde, at det er svært at sige dig imod."
 
Citaterne er det vildeste af det hele. Tjek dem ud:
 
"Og det var derfor, jeg fik ondt i maven, da jeg hørte om den bog."
 
Stakkels dig, Henrik.
 
"Jeg havde ikke nogen fornemmelse af, hvad der var i vente. Men jeg tror, at jeg på det ubevidste plan har frygtet, at min tid hos Se og Hør en dag ville indhente mig."
 
Helt klart kun det ubevidste plan.
 
"Jamen jeg kan kun sige, at oplysningerne om, at han gjorde noget ulovligt, hvis det overhovedet er tilfældet, er ny for mig."
 
Ikke hvis. Det er ret meget tilfældet, Henrik. Det er ekstra ulovligt.
 
"Det var noget med nettet."
 
Ja deeet.
 
"At der skulle være tale om ulovligheder, vidste jeg ikke. Og i sig selv var det ikke usædvanligt, at Se og Hør betjente sig af nogle kilder, som kunne noget, der var så ekstraordinært, at de givetvis var i strid med de interne regler, der hvor de arbejdede."
 
Den klassiske hukommelsestabsforklaring.
 
"Han kalder ham 'kreditkortkilden' i den mail. Men jeg kan ikke huske den mail – jeg fik 100 mails om dagen. Men jeg er jo ikke dummere, end at jeg godt ved, at hvis der ligger en svarmail, hvor jeg har skrevet 'Jamen, kør med den, god weekend,' så er det jo i den kontekst, der er opstået i dag, noget helt andet, end hvad jeg måske havde tænkt dengang."
 
WOW! Bare WOW!
 
Det sidste citat er så vildt. Han kendte selvfølgelig udmærket den lovgivning, han selv krøb sig omkring hver eneste uge på Se og Hør, men overvej, hvor præcist og sikkert det ordvalg er.
 
Og så skal vi lige huske, at Qvortrup også har fået en mail, hvor der står:
 
"Hej Henrik. Jeg synes, det er farligt at skrive en artikel udelukkende baseret på korttransaktioner. Så er vi ude i gætteri."
 
Men det er måske bare en af de "100 mails om dagen".
 
Ham, der skrev den mail, er også forfatteren til bogen, der startede det hele, Ken B. Rasmussen. Han kalder Qvortrup på Se og Hør for "en no-bullshit-agtig chef", men Qvortrup lader til i dag at være en helt-vildt-meget-bullshit-agtig arbejdsløs.
 
Clever number four
"Sørg for, at både du og din advokat får lov til at læse det igennem, inden det bliver trykt."
 
Ja. Den er god nok. Det har Politiken sgu givet lov til. Helt grotesk.
 
 
Clever number five
"Tweet det ud til hele mediebranchen."
 
 
Man ved, den er gal, når skurken selv tweeter portrættet.
 
Til sidst. Overvej bare lige, hvor vildt det her er. Shit.
 
 
Indlægget blev publiceret første gang den 25. maj på Anders Steggers blog.
 
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også