Meta-mememesterskabet

Mark Zuckerberg har lavet en total rebranding af Facebook, som nu hedder Meta, men internettet er uimponeret. En række Meta-kritiske memes er dukket op i alle internettets kroge, og vi har samlet en håndfuld af dem for at vise, hvor ubegejstrede befolkningen er for Zuckerbergs røgslør over Facebooks (mange) skandaler.
Facebook har ændret navn til Meta, og internettet ser lige igennem det. Foto:  u/OXIOXIOXI via. Reddit
Facebook har ændret navn til Meta, og internettet ser lige igennem det. Foto: u/OXIOXIOXI via. Reddit
Mark Zuckerberg annoncerede i torsdags, at Facebook-koncernen ændrer navn til Meta. Navneændringen kommer lige i hælene på en række lækager og skandaler i koncernen, og ud fra folkestemningen på internettet lader det ikke til, at Facebooks dårlige ry forsvinder med navnet.
 
Meta er navnet på paraplyvirksomheden, der kommer til at binde Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp og Facebooks AR- og VR-produkter sammen.
 
Vi ved alle, hvad der sker, når internettet får øje på et marketingplot, de ikke kan lide. Det bliver til et meme.
 
 

Meme via. @IAwaisSiddiqui på Twitter
 
 
Det er alt ved rebrandingen, der har drevet mememagerne til tasterne i denne omgang, særligt Metas simple, blå logo har udløst reaktioner.
 

Meme via. @dannywallace på Twitter
 
Meme via. @IAmHappyToast på Twitter
 
 
Andre mememagere bruger logoet til at minde om Facebooks greb om samfundet.
 
 
 
 
En anden Meta-kritiker har udfordret de konventionelle memeformater ved at oprette en satirisk Twitter-konto, der skal forestille at være Metas PR-hold.
 
 
Navneændringen har fået hele verden til at studse – hvorfor Meta? Meta udspringer af Facebooks vision om at skabe et altomfattende digitalt metavers, hvor det virkelige og det digitale rum forenes. Den højteknologiske og futuristiske tech-ambition udløser til gengæld ikke de højspændte reaktioner fra befolkningen, som Zuckerberg måske havde forventet.
 
Meme via. @tobybartlett på Twitter
 
 
@gmoney1k drager på Twitter paralleller mellem Black Mirror og Zuckerbergs metavers i dette meme. 
 
Facebook har skiftet navn til Meta – et navn, der indkapsler den retning, Zuckerberg ser Facebook gå imod. Men hvis Zuckerberg & co. troede, at det ville udløse imponerede miner fra deres brugerbase, skal de nok tro om. Det lader ikke til, at internettet har hverken tilgivet eller glemt Facebooks ugerninger med navneændringen. Tværtimod har rebrandingen nok udløst yderligere opmærksomhed på Facebooks – undskyld, Metas – manglende gennemsigtighed og totale kontrol over vores privatsfære.
 

Hvem fandt på navnet Meta? Var det ikke Justin Timberlake i The Social Network? 
 
Hvis man ser Succession, ved man, at dette ikke er et kompliment til Zuckerberg & co. Meme: @LightsCameraPod via. Twitter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også